Gastronomska avantura slavnog britanskog kuhara Gordona Ramsaya nastavlja se na pitoresknoj obali dalekih Havaja
"Gordon Ramsey: Neistražene kuhinje" tajne pacifičkog otočja
Genijalni kuhar i ovoga puta upoznaje običaje lokalnog stanovništva vezane uz pripremu tradicionalnih jela uz pomoć izvornih sastojaka. Gordonovo nadahnuće i žar za pronalaskom malih kulinarskih tajni gledatelji mogu vidjeti u jedinstvenom gastro serijalu „Gordon Ramsay: Neistražene kuhinje“ koji se prikazuje svake subote u 21:55h na National Geographicu.
Tijekom svojih pustolovina u suradnji s National Geographic-om, Gordon Ramsay posjetio je doline Perua, surove predijele Novog Zelanda i planine Maroka. Ovoga puta Ramsay putuje na Havaje, pacifičko otočje poznato kao egzotična turistička lokacija. No, Havaji su mnogo više od toga, što je otkrio i Ramsay u epizodi „Obala Hana na Havajima“ koja će biti prikazana 14. rujna u 21:55h na National Geographic-u. Specifičnost havajske kuhinje je u ispreplitanju različitih kulturnih i kulinarskih tradicija s lokalnim običajima polinezijskog stanovništva. Na Havaje su uvezene mnogobrojne vrste voća, povrća i životinja što je imalo ogroman utjecaj na pripremu jela. Jelen je primjerice neautohtona životinja na Havajima, ali Ramsay uči od mještana kako ga uloviti lukom, dok s legendarnom natjecateljicom u ronjenju na dah Kimi Werner vježba tehnike podvodnog ribolova prvih polinezijskih doseljenika. Zajedno s havajskim kuharom škotskih korijena Sheldonom Simeonom, Ramsay priprema tradicionalna jela na moderan način dajući im vlastiti pačat, a pritom koristi izvorne sastojke poput ploda kruhovca, biljke taro, kokosa i kukui oraha. U još jednoj epizodi fantastične kulinarske avanture „Gordon Ramsay: Neistražene kuhinje“, Ramsay pokazuje kako hrana ne služi samo prehranjivanju, nego može biti ulaz u samu esenciju kulture.
Pomažemo vam odabrati najbolji laptop za svoje potrebe
Art-Visum otvorio prvu fizičku poslovnicu u Jastrebarskom!
Nabavite Microsoft Office i Windows 11 za 10€ ovog Božića!