Obavijesti

Promo sadržaj

Gastro putovanje oko svijeta na jednom mjestu u Zagrebu

Gastro putovanje oko svijeta na jednom mjestu u Zagrebu
8

Ljudi putuju iz različitih razloga - jedni zbog kulture, drugi zbog prirodnih ljepota, a treći pak zbog gastronomije. Ne morate se odmah pakirati kako bi probali najpoznatija jela svijeta, jer vas gastronomsko putovanje čeka već na „Folki“, u Rougemarin Parku

Mirisi i okusi najfinijih delicija od dalekog istoka, preko Mediterana do Latinske Amerike, oduševit će sve ljubitelje dobre hrane, uvijek „gladne“ bogatog gastro sadržaja. Chef's Park jedinstveni je gastro koncept koji nudi zanimljiv sadržaj, a čak 6 renomiranih hrvatskih chefova odvesti će vas na pravi put oko svijeta. Omiljeno mjesto za svakodnevna druženja, pruža svjetsku kuhinju na dlanu sve do 11. rujna

Krenete li s dalekoistočnim delicijama iz Japana, Malezije i Singapura, očekuju vas najfinije TORI street food delicije koje je pripremio i osmislio poznati chef Vid Nikolić. Katsu piletina jelo je koje ste imali prilike probati u restoranima. Pohana piletina, riža i curry. Ali koliko zapravo znate o tome? Katsu je nastao početkom 20. stoljeća kao pohani svinjski kotlet. Za vrijeme cara Meijia, Japan je težio modernizaciji i zapadnjačkim trendovima pa je tako svinjetina zamijenjena pilećim fileom, a curry se počeo koristiti kao dodatni umak. Glavna odlika ovog jela hrskavi je omotač od panko mrvica.

Tori Street by Vid Nikolić - Katsu piletina

Osim ovog popularnog jela, Vid Nikolić nudi i njegovo specijalno signature jelo. Shrimp laksu aromatična je juha s bogatim dodacima i okusima koji vas vode u daleku Maleziju. Laksa je najpopularnije jelo u jugoistočnoj Aziji, a ističe se okusima kokosa i curry-a s raznim rezancima od riže. Posebnost ovog jela su savršeno pripremljene kozice u tempuri s jajima te malim dodatkom sambala, posebnim egzotičnim okusom koji prvim zalogajem vodi na putovanje. 

Tori Street by Vid Nikolić - Shrimp Laksa

Od Lombardije na sjeveru pa sve do Sicilije na jugu, Italija je jedna od najljepših država na svijetu poznata po svom bogatom kulturnom naslijeđu, gastronomiji, modi i umjetnosti. Svima omiljenu talijansku hranu ja ovogodišnjem Chef's Parku donosi Marin Medak, koji se osmislio Bresaola Siciliana Pizzu, bogatog izgleda i još bogatijeg sadržaja. 'Bresaola' je sušena govedina iz sjeverne Italije, nastala u području oko Valtelline, a 'Siciliana' znači da je pripremljena na način kako to samo rade na otoku don Corleonea.

Rougemarin by Marin Medak - Bresaola Siciliana Pizza

Priznati chef je osim Italije, pronašao izuzetnu kombinaciju okusa spajajući Grčku i Tursku s aromatičnim Janjećim shishom i tzatziki umakom od krastavaca u somunu. Ovaj spoj se pokazao i više no odličnim te postao jednim od favorita među dosadašnjim posjetiteljima.

Rougemarin by Marin Medak_Janjeći shish & tzatziki Somun

Nijedno dobro gastronomsko putovanje ne može proći bez poznatih jela latinske kuhinje. Za Marija Mihelja iz restorana El Toro, možemo reći da poznaje takvu kuhinju kao svoj džep, a za sve zaljubljenike temperamentnog juga, poznati chef je složio čak dva jela – meksički klasik, Taco de pollo s pico de galo salsom, uz avokado kremu, hrskavi kikiriki te dodatak korijandara i čilija te Ceviche mariniranu bijelu ribu s kremom od batata i limete s kiselom ljutikom i kukuruzom. Ovo peruansko jelo od morskih plodova, obično napravljeno od svježe sirove ribe marinirane u svježim sokovima citrusa, najčešće limete ili limuna fascinira svojim genijalnim okusima i kombinacijama.  

El Toro by Mario Mihelj - Otvoreni taco de polo El Toro by Mario Mihelj - Ceviche marinirana  bijela riba

Kako ne bi ostali samo na slanim jelima, i slatki kutak poznatog pastry chefa Roberta Hromalića donosi dašak pariških slastičarnica. Tako možete probati poznati Eclair od vanilije s pečenim jabukama i Flan od čokolade i kokosa. Eclair je dugački francuski klasik, kolač koji je napravljen od tijesta, a najčešće punjen raznim kremama za kolače te umočen u mirisne glazure, a Pariški flan krema ili puding od mlijeka i jaja koji se peče, a može se servirati s tijestom ili bez. Kao mali twist, flan vas u Rougemarin parku čeka u veganskoj verziji s 55% udjelom kakaa i kokosom.

Le Kolač - Flan čokolada kokos i Eclair apple pie

Zar još niste krenuli? Vjerujemo kako vam razloga za posjet Chef's Parku više ne treba! Na 6 kućica čeka vas i brojna druga jela kao što su razni burgeri od tune, bifteka, zatim pašticada, domaća tjestenina i cream pie s hladim punjenjima. Barem na nekoliko dana uputite se u daleke krajeve. Ako vam je putovnica istekla, u Rougemarin Parku vam neće nitko zamjeriti. 

Detaljan raspored i program događanja dostupan je na službenoj Facebook stranici Rougemarin Parka i Instagram profilu Rougemarin Parka. Radno vrijeme je od 17 do 23 sata radnim danima, a vikendom petak i subota čak do ponoći.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Glavu gore uvijek postoji izlaz
PROMO

Glavu gore uvijek postoji izlaz

Vidovnjakinja koja već preko dva desetljeća hrabro prkosi zlu i crnoj magiji - to je naša Sandra!
Sajam ljepote i zdravlja u Gospodarskom centru, Osijek
PROMO

Sajam ljepote i zdravlja u Gospodarskom centru, Osijek

Od petka 14. ožujka do nedjelje 16. ožujka 2025. posjetite nas u Gospodarskom centru u Osijeku gdje će se održat 2. Sajam ljepote i zdravlja, sa svečanim otvorenjem u petak, 14. ožujka u 10:30 sati.
Veliki tjedni horoskop: Strijelac će sklopiti poslovnu suradnju, a Vaga biti u brizi i strahovima
od 9. do 15. ožujka

Veliki tjedni horoskop: Strijelac će sklopiti poslovnu suradnju, a Vaga biti u brizi i strahovima

Škorpion će širiti zarazan entuzijazam, bit će snalažljivi i inovativni. Radne kolege trebat će njihove usluge, a šefovi njihovo znanje pa se nek se izgovor ne pronalaze u umoru, nego idu korak sa zbivanjima