Obavijesti

Promo sadržaj

Drugo međunarodno gastro natjecanje za osobe s invaliditetom „CUPI'S SPOON“!

Drugo međunarodno gastro natjecanje za osobe s invaliditetom „CUPI'S SPOON“!

Cilj projekta je povećati vidljivost osoba s invaliditetom i podići svijest o njihovim sposobnostima kroz umjetnost gastronomije.

Silvija i Vedran Habel, voditelji projekta, ove su godine u posebno prilagođenom gastro kamionu proputovali 35.000 kilometara diljem Europe, uključujući i Ukrajinu, u trajanju od šest mjeseci. Na tom su putovanju obišli 40 zemalja i predstavili „CUPI'S SPOON“ kao inovativan hrvatski proizvod koji omogućuje veću uključenost osoba s invaliditetom u društvo i radnu zajednicu. 

U 28 zemalja Europe organizirana su prednatjecanja, a među više od 300 osoba s različitim vrstama invaliditeta odabrani su najbolji kandidati. Ti su pojedinci proglašeni nacionalnim pobjednicima „CUPI'S SPOON“ natjecanja za 2024. godinu. Trenutno su u tijeku pripreme za veliko finale koje će se, prema tradiciji, održati u Zagrebu. 

 

CUPI'SPOON Family day

Putovanje Europom nije bilo bez izazova. Silvija i Vedran ističu da je ulazak i povratak iz Ukrajine trajao više od 32 sata. Ipak, kako kažu, radost djece koja su ih s oduševljenjem dočekala po drugi put je neprocjenjiva. "Veselje koje 'CUPI'S SPOON' donosi osobama s invaliditetom pokazuje njihovu želju za prihvaćanjem, prilikom i poštovanjem, bez obzira na različitosti", naglašavaju. 

 

Vedran Habel nam ponosno kaže: "Ostvarili smo naše ciljeve. Iako nismo uspjeli organizirati prednatjecanja u svim zemljama, smatram da smo postigli više od očekivanog. Ovaj uspjeh dugujemo svima koji su vjerovali u nas i pružali podršku – bilo financijsku, logističku ili kroz savjetovanje. Naš plan je proširiti ovo gastro natjecanje na još jedan kontinent, jer dugo radimo na toj inicijativi. Ideja nam ne nedostaje, kao ni načina da ih ostvarimo; jedini izazov su financije, za koje vjerujemo da ćemo pronaći rješenje u skoroj budućnosti." 

Finale u Zagrebu i poziv na „CUPI'S SPOON“ day

"Umorni smo, ali zadovoljni", dodaje Silvija. "Udruga UNUO, kao neprofitna organizacija iz male Hrvatske, pokrenula je novu platformu na europskoj razini koja istinski promiče inkluziju. Pred nama je još organizacija velikog finala u suradnji s Hotelom Novi Zagreb. Održat ćemo tri polufinala i veliko finale, gdje ćemo proglasiti međunarodne pobjednike." 

Udruga UNUO ovim putem poziva građane da se pridruže na obiteljskom danu „CUPI'S SPOON“, koji će se održati 20. listopada 2024. u podne iza Hotela Novi Zagreb. Pružite podršku polufinalistima, uživajte u degustaciji finger food zalogaja i istražite dostupni turizam njihovih zemalja. Uz glazbu i zabavne sadržaje za djecu, upoznajte inkluziju u srcu Zagreba. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

12. „Mjesec plave ribe“ u Crikvenici donosi više nego zanimljiv ostatak programa
PROMO

12. „Mjesec plave ribe“ u Crikvenici donosi više nego zanimljiv ostatak programa

Hedonistička ruta za eno – gastro – outdoor ljubitelje, ekskluzivne večere, cooking show u Terraca Bar & Restaurant i cjelomjesečna posebna ponuda specijaliteta od plave ribe

Hrvatski Prodajni Mindset širi se regijom: Naše inovacije promijenile su trendove u struci
PROMO

Hrvatski Prodajni Mindset širi se regijom: Naše inovacije promijenile su trendove u struci

U potpuno ispunjenoj dvorani rovinjskog Weekend Media Festivala, više od stotinu zainteresiranih gledatelja sudjelovalo je u raspravi na panelu „Prodajni orgazam. Kad prodaja postaje bolja od seksa?“
Jug umanjuje račune za struju, ali i potiče bolje raspoloženje kod ljudi!
PROMO

Jug umanjuje račune za struju, ali i potiče bolje raspoloženje kod ljudi!

Na jugu je uvijek toplo, zato je poželjno da najveće prostorije ostakljenja budu orijentirane upravo prema toj strani svijeta.