Obavijesti

Promo sadržaj

Doris Dragović donosi glazbenu čaroliju na rođendan Karlovca

Doris Dragović donosi glazbenu čaroliju na rođendan Karlovca
6

445. rođendan Karlovca uz tradicionalni Rođendanski bal i koncert Doris Dragović

Manifestacija Zvjezdano ljeto, koja se već tri tjedna održava u Karlovcu, približava se svom vrhuncu – proslavi rođendana grada Karlovca. Nakon više od 150 kulturnih, zabavnih i sportskih programa koji su uz Karlovčane okupili i mnoge goste iz Hrvatske i inozemstva,  sve je spremno za još jedan tradicionalni Rođendanski bal, koji će svojim glasom uveličati hrvatska glazbena diva Doris Dragović, a program vodi karizmatični voditelj i glumac Tarik Filipović

Jedna od najpoznatijih kontinentalnih ljetnih manifestacija svakako je Zvjezdano ljeto u Karlovcu, a održava se u čast proslave rođendana grada. Kao jedan od rijetkih gradova kojemu se zna točan datum osnutka, u maniri pravog renesansnog grada, Karlovac tijekom tri tjedna svojim bogatim programom otvara ulice, trgove, parkove i sportske terene umjetnicima, sportašima i entuzijastima, te otvorena srca dočekuje sve više posjetitelja iz cijele Hrvatske i svijeta.  

Rođendanski bal uz koncert Doris Dragović! 

Sada već tradicionalni Rođendanski bal, uz veliki koncert Doris Dragović, bit će kulminacija karlovačkog trotjednog slavlja. Ususret velikoj proslavi, posjetitelji će i danas i sutra moći uživati u atraktivnim programima. One sklonije prirodi, jedinstveni slatkovodni akvarij u Hrvatskoj, Aquatika, i ove godine poziva na „Noć u akvariju“, u petak od 19:00 – 24:00, kada će ulaz biti besplatan za sve posjetitelje.  

Istoga dana, u petak 12.7., svakako posjetite street art galeriju Udruge KA-Matrix, a nešto kasnije ispred Zorin doma očekuju vas Big Band Jazz Orkestar Jeunesses Musicales i DJ program.  

Na sam rođendan, 13. srpnja, točno u 6:00 sati ulicama grada proći će svečana Budnica kojom se građani pozivaju da što ljepše provedu ovaj svečani dan. Već u 10 sati započinje 71. Karlovačka veslačka regata i 33. Memorijal Bruno Cetinjanin, a nešto kasnije i umjetničke te edukativne radionice za djecu i mlade. Poslijepodne je rezervirano za vatrogasno natjecanje u naselju Donja Jelsa, a namijenjeno je svim uzrastima. Točan raspored potražite u programu.  

Manifestacija Zvjezdano ljeto završava svečanim spuštanjem gradske zastave i mimohodom Karlovačke građanske garde, Puhačkog orkestra grada Karlovca i Karlovačkih mažoretkinja.  

Točno u 20 sati na igralištu kod Sokolskog doma, Karlovcu u čast, rođendanski bal otplesat će 445 plesnih parova, koji simboliziraju jednako toliko godina od osnutka grada. U istom svečanom tonu slavlje će se nastaviti uz koncert neponovljive hrvatske glazbene dive Doris Dragović, a svi prisutni zasigurno će uživati u njezinim svevremenskim hitovima.  Rođendanska svečanost otvorena je za sve. 

I zato, ako želite doživjeti nešto posebno iz Hrvatske, svakako posjetite ovaj grad – grad susreta, grad parkova, grad mostova i svega što spaja ljude. Njegova bogata povijest i izvrsna turistička ponuda za sve uzraste neće vas razočarati. Na mapu nezaobilaznih doživljaja upišite Zvjezdano ljeto, događaj koji se održava svake godine od 23. lipnja do 13. srpnja, s više od stotinu besplatnih programa za sve posjetitelje. Ne propustite priliku za nezaboravno iskustvo! 

Više informacija i detaljan program zadnjeg dana manifestacije možete provjeriti na službenoj stranici Zvjezdano ljeto Karlovac te na Facebook i Instagram profilima. Organizator Zvjezdanog ljeta je Grad Karlovac, a Karlovačko pivo, Karlovačka banka i AB Gradnja sponzori.  

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

FNC 19 – Ne propustite večeras MMA spektakl i finale FON-a™ iz pulske Arene
PROMO

FNC 19 – Ne propustite večeras MMA spektakl i finale FON-a™ iz pulske Arene

Sljedeća postaja FNC-a je pulska Arena, event FNC 19 koji će ujedno biti veliko finale uživo prve sezone realityja 'Fight of Nations™: Put do pobjede', koji se i dalje može gledati na streaming platformi Voyo!

Uskoro počinje 31. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam
PROMO

Uskoro počinje 31. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam

Na Sajamskom prostoru Gudovac pokraj Bjelovara uskoro počinje jedinstvena sajamska manifestacija koja će se održati od 13. do 15. rujna ove godine
U Osijeku 4 nova vrtića. Gradonačelnik Ivan Radić najavio još 4
PROMO

U Osijeku 4 nova vrtića. Gradonačelnik Ivan Radić najavio još 4

Ove godine u osječke vrtiće upisan je rekordan broj djece, ukupno 3611.