Obavijesti

Promo sadržaj

Komentari 0

Dar za Božić okupan posolicom i burom: Ove godine darujte nešto stvarno posebno

Dar za Božić okupan posolicom i burom: Ove godine darujte nešto stvarno posebno

Ako tražite inspiraciju za ovogodišnje blagdane i darove, darujte bližnjima smokvu. Osim što ćete tako biti originalni, namaz od smokve koji smo pronašli jedinstven je na tržištu, a ima i mnoge zdravstvene učinke

VIDEO

Za mnoge je pred nama najljepše doba u godini. Božićne pripreme već su počele, no glavno je pitanje kako sve darove pripremiti na vrijeme i izbjeći kupnju u zadnji tren. Ako su vam dosadili klasični darovi i odlučili ste ove godine biti originalni, u nastavku smo vam pripremili ideju za malo drugačiji dar. Vjerujemo da nećete pogriješiti! 

Darivanje utječe na vaše zdravlje

No prije nego što vam otkrijemo o čemu je riječ, želimo vas podsjetiti koliko je darivanje važno i kako utječe na vaše zdravlje. Istraživanja su, naime, pokazala da oni koji često daruju drugima imaju veće samopoštovanje od onih koji to rijetko čine. Osim toga, darivanjem postajete sretniji, što posljedično, prema psiholozima, utječe i na smanjenje stresa te krvnog tlaka. 

Surprised,Cute,Child,Girl,Opening,A,Christmas,Present.,Little,Kid

Nije tajna ni da oni koji dobiju dar osjećaju zahvalnost, ali jeste li znali da to može osjetiti i onaj koji ga daje? Studije su pokazale da izražavanje zahvalnosti pri darivanju jača pozitivne emocije, poboljšava zdravlje i pridonosi većoj sreći. Druga studija, koju je provelo Sveučilište u Michiganu, otkrila je da su oni koji su često dijelili darove svojim voljenima bili povezani te s manjim izgledima za preranu smrt.  

A sad kad smo vam otkrili koliko darivanje kao postupak zdravo utječe na vaš organizam, vrijeme je da ovih blagdana i svojim najmilijima darujete nešto zdravo. Budite ove godine unikatni i odaberite nešto u čemu će istinski uživati, a to je bezvremenska smokva!

Zdravo, ukusno i jedinstveno

Pitate se zašto bi smokva bila idealan božićni dar? Prvenstveno jer je zdrava namirnica. Bogata je vlaknima, koja pospješuju probavu i metabolizam općenito. Za smokvu kažu da usporava starenje jer sadrži magnezij, no bogata je i kalcijem te drugim mineralima, ali i vitaminima. To nam je potvrdila i naša sugovornica Sandra Babac, vlasnica brenda Šinjorina Smokva

- Radimo pekmeze koje može jesti i staro i mlado, koje, prije svega, i mi jedemo, a najbolje stvari su u biti jednostavne. Smokva je visokovrijedna voćka, ne zovu je uzalud kraljicom voća, a mi smo je samo malo prilagodili da se može konzumirati i kad nije na stablu - rekla je na početku naša sugovornica. 

Sandrina Šinjorina Smokva po mnogočemu je drugačija od ostalih namaza. Njezin namaz nema konzervansa, šećera i ostalih dodataka i potpuno je proizveden na ekološki način. Naime, u 100 grama Šinjorine Smokve nalazi se 150 grama čiste voćke. A kako joj to uspijeva, objasnila nam je Sandra. 

- Naši pekmezi sastoje se od samo jednog sastojka, ekološkog voća. Voću ne dodajemo ništa, samo ga ispasiramo ili sameljemo i zagustimo do određene konzistencije. Osim toga, ekološka proizvodnja podrazumijeva da se voće ciljano uzgaja i bere za preradu, a naša je berba ručna i sezonska. U prijevodu, smokve mi tri puta prođu kroz ruke: u berbi, preradi i pakiranju – pojašnjava nam Sandra. 

Hrana za astronaute kao idealan dar

Iako je tržište prezasićeno voćnim prerađevinama, Sandra se svojim proizvodom jednostavno izdigla na tržištu iz, kako kaže, jednostavnog razloga. 

- Tajna mojeg namaza je u jednom sastojku: smokvi, u slučaju Šinjorine, okupanoj cvijetom soli iz Velebitskoga kanala. Čak nam je jedanput čovjek iz ministarstva rekao da 'nismo normalni jer nitko tako ne radi'. Dakle, na našim deklaracijama u 100 g pekmeza ide od 150 do 200 g ekološkog voća, pa sam u šali rekla da proizvodimo hranu za astronaute jer oni u svemiru trebaju koncentrirane vrijednosti, u našem slučaju esenciju voća. U proizvodnji ne friziramo okuse nego nudimo najprirodnije u ovoj kategoriji proizvoda – opisuje nam Sandra. 

A da su njezini proizvodi zaista jedinstveni na tržištu, govori podatak da staklenku više ovog zdravog namaza obožavaju nepca diljem svijeta. Tako u Šinjorini Smokvi danas uživaju i Englezi, Nijemci, Šveđani, Slovaci, Česi i Poljaci, a tražena je čak i u dalekom Singapuru. No osim Šinjorine Smokve, Sandra sa suprugom na isti način uzgaja druge voćke. Zbog toga, ako možda niste ljubitelj smokve, možete uživati u Šinjorini Mandarini, Dunji, Šljivi ili Maruški

Ove prekrasne zdrave staklenke idealan su znak pažnje, a posebice u ovo blagdansko doba. Sandra nam kaže da njezina Šinjorina može biti idealan dar za svakoga. 

- Osim što je ukusan, zdrav i niskokaloričan, naš namaz je doslovno za svakoga. Bez obzira na to darujete li ga trudnicama ili možda ženama koje dugo sjede na radnome mjestu, Šinjorina Smokva osigurava prirodni šećer i daje vam energiju. Također je idealna za rekreativce i djecu, a kao zamjena za šećer dobro će doći dijabetičarima i starijim osobama - objašnjava Sandra. 

Sve Sandrine proizvode možete pronaći nadohvat ruke i bezbolno se riješiti prevelikog traganja za božićnim darovima. U svim Kauflandovim trgovinama pronađite Šinjorinu Smokvu, a sve ostale Sandrine jedinstvene namaze možete naći u prodavaonicama sirane Gligora i mljekare Veronika, suvenirnicama Deliiicije, restoranima Pet bunara, Boškinac i Nada te Duty free shopovima zračnih luka Split, Zagreb i Zadar. 

Razveselite ovog Božića nekoga na zaista poseban način. Darujući jednu od Šinjorina, dajete nekome mnogo više od dara – dajete mu zdravlje!  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

FNC 19 – Ne propustite večeras MMA spektakl i finale FON-a™ iz pulske Arene
PROMO

FNC 19 – Ne propustite večeras MMA spektakl i finale FON-a™ iz pulske Arene

Sljedeća postaja FNC-a je pulska Arena, event FNC 19 koji će ujedno biti veliko finale uživo prve sezone realityja 'Fight of Nations™: Put do pobjede', koji se i dalje može gledati na streaming platformi Voyo!

Uskoro počinje 31. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam
PROMO

Uskoro počinje 31. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam

Na Sajamskom prostoru Gudovac pokraj Bjelovara uskoro počinje jedinstvena sajamska manifestacija koja će se održati od 13. do 15. rujna ove godine
U Osijeku 4 nova vrtića. Gradonačelnik Ivan Radić najavio još 4
PROMO

U Osijeku 4 nova vrtića. Gradonačelnik Ivan Radić najavio još 4

Ove godine u osječke vrtiće upisan je rekordan broj djece, ukupno 3611.