Novo ruho meksičkog klasika sasvim sigurno zadovoljit će najveće ljubitelje ovog specijaliteta, ali i one nešto izbirljivije
Chili con carne s tamnom čokoladom i pivom
Chili con carne zasigurno je najslasniji predstavnik meksičke kuhinje. Osim graha, ovo jelo sadrži i slatkasti kukuruz te mljeveno meso koje mu daje na jačini. Naravno, nezaobilazan je i čili koji na fantastičan način upotpunjuje jelo.
Začini poput cimeta i korijandra te velike količine luka i češnjaka također su obavezan dio dobrog chilija.
Osim toga, vječnom klasiku poput ovog možete dodati mali zaokret pa ga začiniti omiljenim Staropramen pivom i finom tamnom čokoladom. Neka to budu samo vaši tajni sastojci koji će jelo učiniti bogatijim i još slasnijim.
Dobar tek!
Postupak pripreme pogledajte OVDJE!
Potrebno vam je:
- 500 g mljevene junetine
- 2 luka
- 1 crvena paprika
- 1 zelena paprika
- 2 češnja češnjaka
- malo svježe mljevenog papra
- malo sušenog timijana
- sol
- ½ žličice mljevenog cimeta
- 1 žličica mljevene slatke paprike
- 1 žličice čilija u prahu
- 300 ml pasirane rajčice
- 400 g crvenog graha (iz konzerve ili ranije skuhanog)
- 300 g kukuruza šećerca
- 30 g tamne čokolade
- 300 ml Staropramen piva
- Svježi listovi korijandera ili peršina
Postupak pripreme:
- Na malo masnoće dodajte narezani luk, a zatim papriku narezanu na kockice, kratko pirjajte pa dodajte nasjeckani češnjak, papar i timijan.
- Dodajte mljeveno meso i uz miješanje pirjajte 15 minuta, da se meso potpuno usitni i dobije finu boju.
- Posolite, dodajte crvenu mljevenu papriku, čili, cimet, pasiranu rajčicu, grah, kukuruz i tamnu čokoladu.
- Dodajte pivo i pirjajte na umjerenoj vatri tridesetak minuta, uz povremeno miješanje i dodavanje piva ili vode, po potrebi.
- Pred kraj pospite nasjeckanim listićima korijandera ili peršina.
Savjet! Poslužite uz tortilje, kuhanu rižu ili kukuruzni kruh.
Kako to izgleda u kuhinji, pogledajte OVDJE!
Veliki uspjeh Mljekare Livno na World Cheese Awards 2024.
Višegodišnji program katastarskih izmjera otvara vrata razvoju i investicijama
Danas ne bih bila među živima da nisam koristila biljne pripravke