Obavijesti

Promo sadržaj

Centar Energetske Efikasnosti: Visokotemperaturne dizalice topline za manje račune

Centar Energetske Efikasnosti: Visokotemperaturne dizalice topline za manje račune

Dizalice topline pružaju energetski učinkovito rješenje za grijanje i hlađenje doma, smanjujući troškove energije i štetne emisije. Saznajte kako mogu pomoći vašem kućanstvu postati održivo

U vremenu kada troškovi energije neprestano rastu, a briga za okoliš postaje sve važnija, sve više kućanstava i tvrtki traži održive načine kako bi smanjili svoju ovisnost o fosilnim gorivima i visokim računima za struju. Dizalice topline predstavljaju jedno od najefikasnijih rješenja za postizanje energetske neovisnosti. Ovi sustavi omogućuju grijanje, hlađenje i zagrijavanje vode koristeći prirodne resurse, čime smanjuju emisije CO2 i troškove energije. 

Prijavite se sada za procjenu i saznajte kako možete smanjiti račune koristeći dizalice topline koje vam omogućuju energetsku neovisnost!

Zašto odabrati dizalice topline? 

Osim očiglednog doprinosa smanjenju emisije štetnih plinova, dizalice topline pružaju i brojne druge prednosti. Centar Energetske Efikasnosti, kao vodeća tvrtka u području energetske učinkovitosti, naglašava da ovi sustavi ne samo da smanjuju račune za energiju, već i dugoročno podižu vrijednost nekretnine. Uz to, ugradnja je jednostavna, a sustavi su pouzdani i prilagodljivi različitim vrstama objekata. 

Jedna od ključnih prednosti dizalica topline je njihova sposobnost smanjenja ovisnosti o vanjskim izvorima energije. Budući da koriste obnovljive izvore, omogućuju vam manju ovisnost o tržišnim fluktuacijama cijena fosilnih goriva. Ovi sustavi su osobito korisni u kombinaciji sa solarnim elektranama, što dodatno povećava energetsku neovisnost doma. Također, visokotemperaturne dizalice topline pogodne su za radijatorsko grijanje jer im temperatura izlazne vode može dosegnuti 75 stupnjeva zbog čega su idealne za zamjenu trošila koja koriste fosilna goriva za grijanje (plinsko trošilo, lož ulje..). Ujedno kao medij za grijanje/hlađenje koriste ekološki prihvatljiv plin R290.

Kako funkcioniraju dizalice topline? 

Dizalice topline rade na jednostavnom principu – izvlače toplinu iz okoline (zraka, vode ili tla) koju prenose u vaš dom te njenu temperaturu podiže do one temperature koja je potrebna za grijanje prostora. Ovi sustavi mogu raditi u svim vremenskim uvjetima, čak i kad su vanjske temperature niske. Dizalice topline mogu se koristiti za grijanje zimi i hlađenje ljeti, što ih čini višenamjenskim i ekološki prihvatljivim rješenjem za dom.

Sustavi su izrazito tihi, jednostavni za održavanje i dugotrajni, što ih čini idealnim za obiteljske kuće i poslovne objekte. CEE nudi kompletne usluge – od savjetovanja, instalacije pa sve do održavanja, osiguravajući da korisnici dobiju najbolju tehnologiju prilagođenu njihovim potrebama.

Kombinacija s drugim sustavima 

Za još veće uštede i veću neovisnost, dizalice topline možete kombinirati s drugim održivim tehnologijama, poput solarne energije. Korištenjem solarnih panela i dizalica topline zajedno, možete drastično smanjiti ovisnost o javnoj mreži i potpuno optimizirati potrošnju energije. CEE također nudi rješenja za postavljanje solarnih sustava, što omogućava korisnicima da potpuno iskoriste prednosti  obnovljive energija. 

Ušteda i poticaji 

Osim što su dobre za okoliš, prelazak na dizalice topline donosi i velike financijske uštede. Mnoge zemlje, uključujući Hrvatsku, nude subvencije i poticaje za ugradnju ovih sustava. CEE stručnjaci pomoći će vam u postupku prijave za državne poticaje, čime se početni trošak ugradnje može znatno smanjiti. 

Ako tražite način da smanjite račune za energiju, povećate udobnost svog doma i u isto vrijeme doprinesete očuvanju okoliša, dizalice topline su savršen izbor. Kontaktirajte CEE kako biste dobili stručan savjet i prilagođeno rješenje za vaš dom. 

Posjetite CEE web stranicu za više informacija i ispunite kontakt obrazac ili javite se na broj 040 341-357 kako biste započeli proces energetske transformacije već danas! 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Poznati domaći bend priprema zabavu na Ekotlonu, a tu je još mnogo besplatnog sadržaja!
DOĐITE OVU SUBOTU NA BUNDEK!

Poznati domaći bend priprema zabavu na Ekotlonu, a tu je još mnogo besplatnog sadržaja!

Uz taktove domaće glazbe, zdrave zalogaje, edukativne radionice, razmjenu odjeće, ali i još mnogo drugih sadržaja, pozivamo vas ove subote na Ekotlon REUSE&RECYCLE Festival zelenih navika na Bundeku

GR8 Coffee Festival  – Veliki uspjeh prvog festivala i najava drugog izdanja na novoj lokaciji
PROMO

GR8 Coffee Festival – Veliki uspjeh prvog festivala i najava drugog izdanja na novoj lokaciji

Drugo izdanje GR8 Coffee Festivala održati će se od 10. do 12. travnja 2025. godine, na novoj, još atraktivnijoj lokaciji, poznatoj kući za umjetnost i ljude – svima dragoj Laubi u Zagrebu
Put prema ostvarenju održive energetske efikasnosti uz fotonaponske sustave
PROMO

Put prema ostvarenju održive energetske efikasnosti uz fotonaponske sustave

Prijelaz na solarnu energiju nudi priliku za značajno smanjenje troškova i povećanje energetske efikasnosti, čime pomažemo okolišu i osiguravamo dugoročnu financijsku uštedu