Belgijski klasik na najslasniji će način zagrijati sve hladnije nadolazeće dane
PROMO
Carbonnade a la Flamande - belgijski klasik na žlicu
Ovo gusto jušno jelo priprema se najprije na štednjaku, a zatim se završava u pećnici šireći pritom neodoljive mirise vašom kuhinjom. Jednostavni sastojci, dodatak Staropramen piva i omiljeni začini stvorit će jelo kojem ćete se definitivno poželjeti vratiti. Carbonnade a la Flamande poslužite uz pire krumpir koji možete osvježiti s malo sitno sjeckanog vlasca ili uz tjesteninu kao što su domaći široki rezanci ili tagliatelle.
Postupak pripreme pogledajte OVDJE.
Potrebno vam je:
- 500 g junetine (nasjeckane na kocke)
- 100 g slanine
- 2 veće glavice luka
- 1 žlica brašna
- 1 mrkva
- 350 ml mesnog temeljca
- 350 ml Staropramen piva
- 2-3 lovorova lista
- Sol, papar, timijan
- 4 šnite kruha
- Senf
- Ulje
Postupak pripreme:
- Na zagrijanom ulju pržite meso dok ne dobije boju sa svih strana (kako bi se meso lijepo zapeklo, nemojte pržiti sve odjednom). Izvadite meso i odložite ga sa strane, a na istoj masnoći popržite slaninu.
- Kada je slanina pržena, izvadite je odložite s mesom te na istoj masnoći pržite tanko narezani luk.
- Kada luk omekša i malo potamni, u posudu dodajte ranije pripremljeno meso i slaninu.
- Dodajte narezanu mrkvu, začine i pospite s malo brašna te dobro promiješajte.
- Dodajte pivo i temeljac i pustite da prokuha.
- Maknite s vatre, dodajte kruh premazan senfom, poklopite i stavite u zagrijanu pećnicu.
- Pecite na 160°C oko 1,30-2 sata.
- Povremeno promiješajte i po potrebi dodajte još tekućine (piva ili temeljca).
- Poslužite uz pire od krumpira i pospite nasjeckanim vlascem.
Kako to izgleda u kuhinji, pogledajte OVDJE!
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku
Eurospin poklanja: Samo 8.i 9. studenoga uz kupovinu iznad 30 € kupci dobivaju kišobran
Uz Mastercard osigurajte 25% povoljniji smještaj u Hotelu Zonar Zagreb
Iz Opatije upućeni zahtjevi ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a nadležnima