Obavijesti

Promo sadržaj

Briga za zdravu rast drveća i grmlja

Briga za zdravu rast drveća i grmlja
6

Krajem siječnja i veljače, kada više nema opasnosti od mraza, provodimo zimsku rezidbu. Oblikovanje krošnji, strukturna rezidba, rezanje grana ili obnavljajuća rezidba...

Ukoliko želite potaknuti zdravi rast svojih stabala, morate osigurati svjetlost i zrak, posebice mladim izdancima. Prozračna i osvijetljena krošnja nudi manje mogućnosti za razvoj bolesti i gljivičnih infekcija. Osnovni uvjet je imati oštre i visokokvalitetne alate za rezanje, jer će samo čisti rezovi dobro zarasti i osigurati zdravlje stabla. Koliko ćemo često podrezivati stabla ovisi o podneblju i vrsti stabla, no najprikladnije je vrijeme kada stablu uzrokujemo što manje stresa i kada će se stablo moći brzo oporaviti. Prije rezanja dobro je razmisliti i o utjecaju na bioraznolikost, zbog čega stablo pregledavamo i zbog mogućih gnijezdilišta ptica. GARDENA nudi ergonomski radni alat i škare u svom asortimanu proizvoda za podrezivanje.

Dodatna snaga za jednostavno rezanje

Rezanje debljih grana drveća ili grmlja može biti naporno, osobito ako radite tijekom duljeg vremenskog razdoblja. GARDENA Škare AssistCut pružaju dodatnu snagu i omogućuju jednostavno rezanje i najdebljih grana, do promjera 25 mm. Posebno su prikladne za obrezivanje mladih izdanaka, svježeg drva i zelenih biljaka. Kada inteligentni senzor otkrije otpor, aktivira integrirani motor i pomaže koristeći dodatnu snagu. Ergonomske ručke osiguravaju optimalan položaj škara u ruci. Škare imaju precizno brušene oštrice njemačke proizvodnje, koje su izrađene od specijalnog čelika i omogućuju precizne rezultate rezanja. Kada je baterija isključena, GARDENA AssistCut je moguže koristiti kao normalne ručne škare. Funkcija uključivanja/isključivanja također osigurava dug vijek trajanja baterije.

Besprijekorna rezidba dok stojite čvrsto i sigurno na zemlji

GARDENA rezači StarCut omogućuju jednostavno rezanje s tla, bez ljestava. Podesiva kuka na ručki lako uklanja odrezane grane s krošnje. GARDENA StarCut dostupan je u dva modela: GARDENA Rezač StarCut 160 plus s duljinom od 160 cm i GARDENA Teleskopski rezač StarCut 410 plus, koji se proteže do 410 cm i doseže radnu visinu do šest i pol metara. Uska rezna glava lako se snalazi kroz jedva prohodne krošnje. Podesite kut rezanja od tla i odrežite grane koje rastu u bilo kojem smjeru. Precizno brušene oštrice na iznimno laganoj i uskoj reznoj glavi omogućuju besprijekorno rezanje čak i blizu debla. Iznimno lagana aluminijska ručka osigurava da je čak i dugo podrezivanje uvijek udobno.

Postoje mnoge vrste grmlja s različitim zahtjevima za njegu, ali svi zahtijevaju jedno - redovito podrezivanje. Rezidbom se osigurava vitalnost, ugodan izgled i bogat urod voćnih grmova. Redovita rezidba potiče rast i stvaranje novih mladica. Kod ukrasnog grmlja uklanjaju se odrvenjele, oštećene i bolesne grane. Kao i kod drveća, i kod grmova je potrebno provjeriti najprikladnije vrijeme za podrezivanje.

Nevjerojatna snaga rezanja, ergonomski dizajn i lakoća

GARDENA Škare za grane EasyCut 680 A omogućuju rezanje svježeg drva kao i suhih grana. Škare za grane imaju ergonomski oblikovane ručke s dijelovima od meke plastike. Aluminijske ručke osiguravaju posebno udobno rukovanje a meke komponenete čine svaki rez nježnim na zapešću. Precizno brušene oštrice s premazom protiv lijepljenja "made in Germany" osiguravaju precizan rez koji je nježan za biljku.

Zaista svestrane škare s iznimnom snagom

Trešnja, kruška ili jabuka... GARDENA Škare za grane sa zatvornim mehanizmom SmartCut prikladne su za podrezivanje voćaka. Škare s nakovnjem obrađuju grane tanke kao prst, kao i deblje grane za koje bi inače bila potrebna ručna pila. Izvrsne su za rezanje tvrdog drva jer patentirani mehanizam za zaključavanje omogućuje do 3x veću snagu rezanja. Kada deblja grana zahtijeva veću snagu rezanja, automatski se aktivira mehanizam za zaključavanje i osigurava učinkovito rezanje tvrdoglavih grana promjera do 45 mm. Kada se ponovno suoče s tanjim granama, škare se automatski vraćaju na standardnu ​​postavku.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

FNC 19 – Ne propustite večeras MMA spektakl i finale FON-a™ iz pulske Arene
PROMO

FNC 19 – Ne propustite večeras MMA spektakl i finale FON-a™ iz pulske Arene

Sljedeća postaja FNC-a je pulska Arena, event FNC 19 koji će ujedno biti veliko finale uživo prve sezone realityja 'Fight of Nations™: Put do pobjede', koji se i dalje može gledati na streaming platformi Voyo!

Uskoro počinje 31. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam
PROMO

Uskoro počinje 31. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam

Na Sajamskom prostoru Gudovac pokraj Bjelovara uskoro počinje jedinstvena sajamska manifestacija koja će se održati od 13. do 15. rujna ove godine
U Osijeku 4 nova vrtića. Gradonačelnik Ivan Radić najavio još 4
PROMO

U Osijeku 4 nova vrtića. Gradonačelnik Ivan Radić najavio još 4

Ove godine u osječke vrtiće upisan je rekordan broj djece, ukupno 3611.