Obavijesti

Lifestyle

Komentari 33

Proljeće je blizu, vrijeme je za pripremu teletine ispod peke

Proljeće je blizu, vrijeme je za pripremu teletine ispod peke

Jela ispod peke svrstavaju se u vrhunske specijalitete hrvatske kuhinje. Ovako pripremljena teletina - u plitkoj posudi okružena žarom - će biti sočna, ukusna i raspadat će se u ustima

Obično se vatra pali na ploči kamenog roštilja i kad se skupi dovoljno žara može se početi peći. U plitku okruglu posudu slažu se meso ili riba, povrće i začini te se zatim poklope pekom koja može biti izrađena od debljeg lima, gline ili gusa zvonastog oblika.

Peka se potom prekrije žarom, a okolna vatra se mora držati u pripravnosti u slučaju da se žar počne hladiti.

Sastojci: 

  • 1,5 kg teletine bez kostiju
  • 2 dcl maslinova ulja
  • kg krumpira
  • 50 dkg svježe rajčice paprike i patlidžana
  • 2 dcl crnog vina,
  • češnjak
  • luk
  • ružmarin
  • bosiljak
  • sol i papar
Pita sa šparogama i pršutom
Pita sa šparogama i pršutom

Priprema:

  1. Posudu namažite maslinovim uljem te stavite krumpir narezan na ploške, dodajte ostalo povrće, začinite i promiješajte.
  2. Na povrće stavite posoljeno i začinjeno meso.
  3. Kad se vatra razgori, razgrnite žar, stavite podmetač, a na njega posudu s teletinom te poklopite pekom.
  4. Zagrnite žarom te pecite oko sat vremena.
  5. Otkrijte peku, zalijte vinom i nastavite peći.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 33
Četiri fantastične frizure koje će pomladiti žene iznad 50 godina
VRLO CHIC

Četiri fantastične frizure koje će pomladiti žene iznad 50 godina

Niti jedna frizura ne može trajati cijeli život, a da je uvijek odgovarajuća, bez obzira na godine. Ipak, tu je nekoliko bezvremenskih stilova koji s godinama postaju vrlo poželjni i praktični