Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Prokulice su bogate hranjivim tvarima: Evo kako ih kuhati i kako odabrati najbolji plod

Prokulice su bogate hranjivim tvarima: Evo kako ih kuhati i kako odabrati najbolji plod

Birajte prirodno uzgojene, čvrste i kompaktne prokulice zelene boje. Ne preporučuje se kuhanje u vodi jer lako postanu kašaste, a pečenjem se osuše i smežuraju

Prokulica ili kelj pupčar vrhunsko je niskokalorično povrće koje obiluje hranjivim tvarima. Odličan je izvor vitamina A (u obliku beta-karotena), B, C, E i K, a sadrži i mnoge minerale: kalij, mangan, željezo, magnezij, bakar, kalcij... Tu su i omega-3 masne kiseline, bjelančevine, vlakna, triptofan, lutein... Iako vrlo hranjive, mnogi ih izbjegavaju jer misle da im treba dugo da se skuhaju. No prehrambeni stručnjaci ističu da je dovoljno samo pet minuta kuhanja na pari.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
'Moja kći spava sa 18 zmija u sobi - da, već su je i ugrizle, ali potpuno je sigurna s njima'
NEOBIČNI KUĆNI LJUBIMCI

'Moja kći spava sa 18 zmija u sobi - da, već su je i ugrizle, ali potpuno je sigurna s njima'

Socratis i njegova supruga Jane žestoko su kritizirani jer su dopustili da njihovo dvoje malodobne djece - Ariana (9) i Maximus (5) - dijele dom sa gotovo 200 zmija. Roditelji tvrde da su djeca potpuno sigurna…