Baklava alla Vladimir izmijenjena je verzija poznatog recepta, a uključuje jogurt i usitnjene grožđice. Nakon što baklava upije šerbet, treba ju ponovo prelijati njime
Pripremite vječnu slasticu svih generacija i ukusa - baklavu
Priprema:
U posudi, žlicom pomiješajte mljevene orahe, jaja i čvrsti jogurt. Nastavite umješavati redom prašak za pecivo, šećer, usitnjene grožđice i ulje. Tri kore za savijače raširite i međuslojno premažite otopljenim margarinom prije nego ih priljubite jednu uz drugu.
Zadnju koru ne premazujte margarinom. Na gornju polovicu kora, žlicom rasporedite smjesu i nožem poprečno razdijelite (prerežite) na 6 jednakih dijelova. Svaki dio od vrha preklapajte “na trokut”, tako da fila bude zatvorena korama.
Trokutiće prebacite u lim za pečenje koji ste prethodno premazali otopljenim margarinom. Sve trokutiće prije stavljanja u pećnicu odozgo premažite otopljenim margarinom. Pecite u pećnici oko 25 minuta na 220 stupnjeva, ali svejedno pripazite da vam se baklava ne prepeče jer je vrijeme pečenja ovisno o kvaliteti pećnice.
U međuvremenu pustite da se u loncu kuha mješavina vode, šećera i četvrtine limuna (tzv šerbet). Kada je baklava pečena, izvadite je i prelijte šerbetom. Ostavite je hladiti na sobnoj temperaturi 2 sata. Kada u toku hlađenja primijetite da je baklava upila tekućinu, ponovno prelijte šerbetom. Nakon 2 sata baklava je spremna za serviranje.
Ovaj recept pripremljen je u suradnji s Kuhari.com, a ovdje možete pronaći sve potrebne sastojke. Još ideja za kuhanje pogledajte u našem blagdanskom specijalu ili video-receptima.