Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Princes krafne je obožavala i Katarina Medici, svaki tjedan su bile na kraljevskom stolu

Princes krafne je obožavala i Katarina Medici, svaki tjedan su bile na kraljevskom stolu

Iako je vrijeme za oporavak od kalorične hrane nakon blagdana, nitko nam ne brani da se još malo zasladimo ovom kraljicom deserta. Donosimo vam odličan recept

Princes krafne su vrhunska slastica kojoj rijetko tko može odoljeti. Imaju dugu povijest, a prvi put se spominju u 16. stoljeću. Točno podrijetlo ni danas nije poznato, no vjeruje se da su u Francusku stigle iz Italije.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Valentina: Imam recept star 100 godina ispisan krasopisom za najmekše krafne, isprobajte ga 01:11

Navodno ih je proslavila žena francuskoga kralja Henrika II., Katarina Medici. Legenda kaže da ih je obožavala te da ih joj je kraljevski kuhar morao pripremati svaki tjedan.

Recept za princes krafne

Sastojci:

  • Tijesto: 1/2 šalice brašna, 1/2 žličice šećera, 1/4 žličice soli, 1/4 šalice maslaca, 1/2 šalice vode, 2 jaja
  • Krema: 1,5 šalica punomasnog mlijeka, 4 žumanjka, 1/3 šalice šećera, 2 žlice gustina, 1/8 žličice soli, 1/2 žlice maslaca, 1/2 žličice vanilije
  • Šlag i borovnice za ukras

Priprema:

Zagrijte mlijeko dok ne bude vruće. Dok se grije, u drugoj posudi istucite žumanjke, šećer, gustin i sol. Dodajte u tu smjesu šalicu vrućeg mlijeka miješajući pa dodajte ostatak mlijeka. Premjestite smjesu u posudu pa grijte na laganoj vatri stalno miješajući dok se ne zgusne, oko 6-10 min. Pazite da ne zakuha.  

Protisnite kremu kroz cjedilo u zdjelu pa umiješajte maslac i vaniliju. Pokrijte kremu i hladite je oko tri sata.

Napravite tijesto - u posudi zakuhajte vodu i maslac. Umiješajte brašno, šećer i sol pa miješajte dok se ne oblikuje lopta. Premjestite tijesto u zdjelu i ohladite.

Sarma je planetarno jelo, jede se i u Indoneziji i Skandinaviji
Sarma je planetarno jelo, jede se i u Indoneziji i Skandinaviji

Postupno mu dodajte jaja dobro miješajući te žlicom stavite tijesto na lim za pečenje. Pecite 15 min na 205°C pa smanjite na 175°C. Kad se ohlade krafne, prerežite ih, nadjenite kremom i ukrasite šlagom.

Ukrasite borovnicama.

*recept je preuzet s miss7gastro.hr

POGLEDAJTE VIDEO: CHEF STJEPAN IZ MASTERCHEFA ZAIGRAO IGRU S NAMIRNICAMA

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1
Izradite adventski vijenac sami: Sušeno voće je odličan ukras!
UPUTE ZA IZRADU

Izradite adventski vijenac sami: Sušeno voće je odličan ukras!

Zimi postoji obilje biljnog materijala koji je savršen za izradu vijenca, a uz malo truda možete sami napraviti prekrasan adventski vijenac. Uz božikovinu i grančice masline, lažna naranča odličan je izbor