Lim obložite papirom za pečenje, uz pomoć žličice oblikujte kuglice i rasporedite ih po limu s razmakom od pet centimetara. Pecite 10-12 minuta u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva
Prhki keksi s makom i limunom
Količina u ovom receptu bit će dovoljna za četvero ljudi, a priprema traje oko 40 minuta.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Priprema:
Miksajte maslac sa šećerom nekoliko minuta. Smjesa bi trebala postati svjetlija i lagana, pahuljasta. Ubacite jaje i koricu limuna pa kratko miksajte. U zasebnoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. Sjedinite sa smjesom maslaca, a na kraju umiješajte mak. Lim obložite papirom za pečenje, uz pomoć žličice oblikujte kuglice i rasporedite ih po limu s razmakom od pet centimetara. Pecite 10-12 minuta u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva. Trebali bi poprimiti zlatnu boju po rubovima. Pričekajte da se keksi potpuno ohlade prije serviranja. Ukrasite po želji royal icingom, naribanom limunovom koricom i/ili makom.
Sastojci:
130 g šećera, 100 g maslaca, 1 kom jaje, 1 žlica limunove korice, 150 g glatkog brašna, 1 žličica praška za pecivo, 1 žlica maka, prstohvat soli