5 kg očišćenih paprika (debelih rogova ili mesnatih paradajzerica), 1 kg patlidžana očistiti i prekuhati u slanoj i kiseloj vodi.
Ohladiti i faširati.
Posoliti i staviti dinstati da se voda iskuha.
Na ovu masu staviti 7 dcl ulja i dinstati dalje da bude kao krema.
Na kraju dodati po ukusu feferone, malo esenca, hrena, malo šećera i sredstvo za konzerviranje.
Sipati vrući ajvar u vruće flašice i ostaviti na sobnoj temperaturi da se polako ohladi.
Ajvar zatvoriti celofanom.
liliputanac20
17.8.2020.
Odustani
Jel može recept za kisele krastavce, ali da budu hrskavi?
Of
Ofkors
17.8.2020.
Odustani
U sljedećem javljanju; pratite na Ofkors u komentarima članka.
macor11
17.8.2020.
Odustani
sredstvo za konzerviranje nije potrebno . Uvjerila sam se nakon sto sam prosle godine ajvar napravila. Staviti flasice napunjene ajvarom da se jednu 5 minuta
kuvaju u vrucoj vodi
Prikaži još ↓
Dk
Deaktivirani korisnik
17.8.2020.
Odustani
Nije li bolje prvo u pecnici malo ispeci paprike pa onda ocistit?
Ja...
17.8.2020.
Odustani
Ti si kralj! 🤣
Sh
Shogun
17.8.2020.
Odustani
Paprike se peku i konzervans ne treba
Of
Ofkors
17.8.2020.
Odustani
Bolje spriječiti, nego liječiti. Ako ne koristite konzervans, primirisati otvorenu flašu ili teglu, i ako osjetite oštar, neugodan miris, izolirajte je trajno u
koš za smeće.
Prikaži još ↓
Of
Ofkors
17.8.2020.
Odustani
Svejedno za pečenje paprika, sve je stvar varijacije na temu.
Sh
Shogun
17.8.2020.
Odustani
Ni sličan okus,pečenom puno bolje
Dk
Deaktivirani korisnik
17.8.2020.
Odustani
Meni puno bolji sa pecenom paprikom al opet svak imam svoj ukus.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .