Obavijesti

Sport

Komentari 2

Presedan u Formuli 1: Dobio je zabranu utrkivanja zbog previše sudara! 'Nisu mi jasna pravila'

Presedan u Formuli 1: Dobio je zabranu utrkivanja zbog previše sudara! 'Nisu mi jasna pravila'
2

Kevin Magnussen prvi je vozač koji je dobio zabranu utrkivanja na utrci Formule 1 otkako je u sportu uveden sistem kaznenih bodova. Zabranu nastupa imao je i Romain Grosjean 2012. godine nakon velikog sudara

VIDEO

Ekipa Haasa ovog vikenda ne može računati na iskusnog Danca Kevina Magnussena (31) koji je dobio jedinstvenu kaznu od zabrane utrkivanja na Velikoj nagradi Azerbajdžana, koja se ovog vikenda održava na ulicama Bakua! Magnussen je na prošloj utrci u Italiji dobio 12. kazneni bod na FIA-jinoj  superlicenci koji ga je udaljio od staze.

Dutch Grand Prix

Naime, prema pravilniku Formule 1, vozač u razdoblju od 12 mjeseci smije skupiti 12 kaznenih bodova prije nego što dobije zabranu utrkivanja. Kazneni se bodovi obrišu sa superlicence nakon 12 mjeseci od datuma prekršaja, ali Magnussenu to nije pomoglo  jer je skoro sve bodove dobio ove sezone.

- Imao sam manji kontakt s Pierreom Gaslyjem, nijedan bolid nije bio oštećen niti imao posljedice u utrci. Samo smo promašili zavoj, pa što? Utrkivali smo se. Toliko sam puta razgovarao sa sucima, a još uvijek mi nije jasno koja su pravila - objasnio je Magnussen nakon utrke.

Italian Grand Prix

Magnussen je tako postao prvi vozač kojem je zabranjeno utrkivanje na utrci otkako je FIA (svjetski automobilistički savez) uvela kaznene bodove 2014. godine.

Posljednji vozač koji je dobio takvu kaznu je Romain Grosjean, koji je bio "na hlađenju" na VN Italije 2012. nakon što je izazvao veliki sudar u prvom zavoju utrke u Belgiji. Magnussena će u Bakuu zamijeniti rezervni vozač Haasa Oliver Bearman (18).

Motorsport Standings provided by Sofascore
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2

VIDEO

Varaždin - Dinamo 0-1: 'Modri' se namučili za pobjedu, prvi gol Kolumbijca za važna tri boda
POBJEDA 'MODRIH'

Varaždin - Dinamo 0-1: 'Modri' se namučili za pobjedu, prvi gol Kolumbijca za važna tri boda

Jedini gol na utakmici pred 7313 gledatelja u Varaždinu zabio je Juan Cordoba u 35. minuti utakmice. Asistirao mu je Martin Baturina, koji se lijepo izborio za prostor, a Kolumbijac je pospremio glavom za prvijenac

VIDEO Ozlijedio se Ivan Perišić! Gadno mu je nastradao gležanj
OTPAO ZA LIGU NACIJA?

VIDEO Ozlijedio se Ivan Perišić! Gadno mu je nastradao gležanj

Krajem prvog poluvremena pretrpio je težak start. Suparnički igrač ga je nagazio, u naletu kopačkom zahvatio po gležnju. Perišić je šepao i odmah se osjetilo da je start bio koban