Obavijesti

Sport

Komentari 0

Preko 1500 studenata sportaša u Zagrebu: Otvorili 'sveučilišni Euro' u borilačkim sportovima

Preko 1500 studenata sportaša u Zagrebu: Otvorili 'sveučilišni Euro' u borilačkim sportovima
4

Želim vam da uživate u svom boravku u Hrvatskoj, družite se, upoznajete i zabavljate kako samo vi znate, rekao je okupljenima Josip Pavić, državni tajnik i izaslanik Predsjednika Vlade Republike Hrvatske

VIDEO

Svečanom ceremonijom otvorenja koja je održana u četvrtak 20. srpnja s početkom u 20:30 sati pred prepunim tribinama 'Doma odbojke' na Savi, započelo je drugo izdanje Europskih sveučilišnih prvenstava u borilačkim sportovima, koja u Zagrebu od 20. do 23. srpnja okupljaju 1537 natjecatelja s 398 sveučilišta iz 31 europske zemlje.

- Ovaj događaj spaja najbolje studente sportaše iz cijele Europe i nama je velika čast ugostiti ih u Zagrebu. Nismo ovdje samo zbog borbi i medalja, već je ovo prilika za razvoj i međusobno druženje, ali i za pokazati one vrijednosti i vrline koje trebamo predstavljati na terenima i izvan njih - poručio je okupljenima na otvorenju predsjednik Organizacijskog odbora Davor Pavlović.

Na ceremoniji otvorenja Europskih sveučilišnih prvenstava sudjelovalo je preko tisuću natjecatelja i članova delegacija iz svih krajeva Europe, uključujući brojne studente iz Ukrajine, kojima je izražen poseban pozdrav, a pridružili su im se uzvanici iz sportskog, društvenog i akademskog života te domaćeg i međunarodnog svijeta borilačkog sporta.

- Želim pljeskom zahvaliti predstavnicima Ukrajine koji su došli u Zagreb kako bi pokazali što mogu i znaju. Zahvaljujem predstavnicima u karateu, judu, taekwondou i kickboxingu na angažiranosti, kao i svim volonterima te organizatorima koji su pridonijeli organizaciji ovog događaja – rekao je Adam Roczek, predsjednik Europske sveučilišne federacije.

U sklopu otvorenja održana je i pokazna vježba Interventne policije MUP-a, a okupljenima su se još obratili i Luka Juroš, pročelnik i izaslanik Gradonačelnika Grada Zagreba te Jasenka Ostojić, prorektorica Sveučilišta u Zagrebu.

- Sretan sam što sam ovdje pred vama jer Hrvatska je ovih dana centar sveučilišnog sporta: Split je domaćin prvenstvu u futsalu, a u Zagrebu se održavaju prvenstva u borilačkim sportovima. Želim vam da uživate u svom boravku u Hrvatskoj, družite se, upoznajete i zabavljate kako samo vi znate - poručio je okupljenima Josip Pavić, državni tajnik i izaslanik Predsjednika Vlade Republike Hrvatske, koji je i službeno otvorio prvenstva.

Preko 1500 studenata sportaša pristiglo je u Zagreb tijekom srijede, 19. srpnja, a sama natjecanja u karateu, judu, taekwondou i kickboxingu se od petka 21. do nedjelje 23. srpnja održavaju na četiri različite lokacije u Zagrebu: Dom odbojke, Dom sportova, Dvorana Trešnjevka i Kineziološki fakultet. 

Hrvatsku će na ovogodišnjim Europskim sveučilišnim prvenstvima u borilačkim sportovima predstavljati 83 sportaša koji će nastupati kao reprezentativci Sveučilišta u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku i Zadru, Veleučilišta u Karlovcu, Sveučilišta Libertas i Zdravstvenog veleučilišta Zagreb. Ulaz na sportska borilišta slobodan je za sve zainteresirane, a borbe je besplatno moguće pratiti i putem live streama, dok se bogati sadržaj može pronaći na službenim digitalnim kanalima događaja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...
BURAN DAN U MAKSIMIRU

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...

Plus+ Za prvu navijačku želju treba platiti odštetu, iako ne trenira nikoga. Niko Kovač Bobanov je favorit, već je vodio trojicu dinamovaca. Nakon dva najteža poraza u povijesti Lige prvaka, jedan je trener dobio otkaz, drugi nije

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?
VRUĆA STOLICA

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?

Neki bivši treneri "modrih" trenutačno su zauzeti, drugi pak slobodni, a u kombinacijama se spominje i angažman Nike Kovača. Pitali smo vas tko bi trebao voditi Dinamo u nastavku sezone
Doznajemo: Sergej Jakirović je bivši, Dinamo smijenio trenera
PRESUDIO MU BAYERN

Doznajemo: Sergej Jakirović je bivši, Dinamo smijenio trenera

Nakon dvodnevnog sasjedanja u Maksimiru su presudili Jakiroviću. Prvi favorit za nasljednika Niko Kovač za sebe i svoj stožer traži plaću kakvu nije zarađivao niti jedan igrač u Dinamovoj povijesti