Jagoda je na tržnicama sve više pa iskoristite to i napravite finu tortu od jagoda koja je gotova za manje od sat vremena. Postupak nije kompliciran, a na kraju se stavlja u hladnjak
Prefina torta od jagoda: Gotova je brzo, a priprema je lagana...
Sastojci:
Podloga:
- 4 jaja
- 120 g šećera
- 120 g brašna
- 60 g škrobnog brašna
- žličica praška za pecivo
Nadjev:
- 500 g krem sira
- 2 žumanjka
- limun
- 150 g šećera
- vanilin šećer
- 6 listova bijele želatine
- 2 dl slatkog vrhnja
- 500 g jagoda
- šećer u prahu
Postupak:
Korak 1: Izmiksajte žumanjke s dvije žlice tople vode i pola količine šećera, dok ne dobijete pjenušavu smjesu. Od bjelanjaka i preostalog šećera istucite čvrsti snijeg, pa ga umiješajte u smjesu žumanjaka. Umiješajte prosijano brašno, škrob i prašak za pecivo. Maslacem premažite kalup, ulijte smjesu i pecite na 200°C 25 minuta.
Korak 2: Ostavite neka se dobro ohladi pa prerežite na dvije biskvitne kore. Žumanjke i šećer skuhajte na pari pa umiješajte želatinu. U ohlađenu kremu dododajte izmiksano slatko vrhnje.
Korak 3: Šećer, sir i limunov sok izmiješajte te sjedinite sa smjesom od žumanjaka i slatkog vrhnja. Na dno kalupa stavite jedan dio biskvita, nadjenite s malo kreme, ravnomjerno u krug posložite i utisnite polovice jagoda, te na njih posložite preostali nadjev. Poklopite tortu s drugom korom i stavite u hladnjak dok se ne stisne. Prije posluživanja skinite obruč i pospite tortu šećerom u prahu.