Rijetki su oni koji će odbiti fini grah s tjesteninom, a mi vam donosimo recept koji će sigurno oduševiti sve koji će imati dovoljno sreće da ih pozovete na ručak
Pravo zimsko jelo - pašta fažol
broj osoba: 4
priprema: 80 minuta
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Sastojci:
500 g graha, 1 luk, 2 mrkve, manji komad celera, 2 lovorova lista, maslinovo ulje, 350 g tjestenine, 2 žlice pelata, 100 g pancete, 4 češnja češnjaka,1 vezica peršina, papar, sol
Priprema:
Grah namočite tijekom noći. Ako ste zaboravili, namočite ga bar 30 minuta prije kuhanja u toploj vodi. Stavite ga kuhati u hladnu vodu. Nakon što zavrije, neka ključa 10 minuta pa prvu vodu bacite. U loncu u kojem ćete dalje kuhati grah prvo na maslinovu ulju prepržite sjeckani luk, celer te mrkvu. Stavite i lovor pa dinstajte 5-7 minuta. U to ubacite grah i sve prelijte vodom. Pustite da grah kuha. U blenderu smiksajte pancetu, češnjak i peršin u teksturu paste. Kad je grah napola kuhan, ubacite pripremljenu pastu i dodajte koncentrat rajčice. Posolite, popaprite i pustite da se krčka. Pred kraj ukuhajte tjesteninu. Ako želite dodati suho meso, stavite ga kuhati kad i grah.