Obavijesti

News

Komentari 94

VIDEO Plenković o nadolazećim predsjedničkim izborima: Bitka između Milanovića i Primorca

VIDEO Plenković o nadolazećim predsjedničkim izborima: Bitka između Milanovića i Primorca

Premijer je istaknuo kako Hrvatska bilježi smanjenje broja nezaposlenih, čime se potvrđuju pozitivni trendovi na tržištu rada

VIDEO

Nakon sjednice predsjedništva HDZ-a, premijer Andrej Plenković se obratio medijima, naglasivši nekoliko ključnih tema. Istaknuo je kako Hrvatska bilježi smanjenje broja nezaposlenih, čime se potvrđuju pozitivni trendovi na tržištu rada. Uz to, premijer je pohvalio poboljšani kreditni rejting zemlje, naglašavajući stabilnost i rast gospodarstva u izazovnim vremenima.

POGLEDAJTE VIDEO

- To je najbolji dokaz kvalitetnog upravljanja i razlike naše Vlade i prethodne - kaže Plenković.

O kapetanu Bekavcu

 Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je u ponedjeljak kako očekuje da presuda u žalbenom postupku kapetanu Marku Bekavcu, nepravomoćno osuđenom u Turskoj na 30 godina zatvora, bude "drukčija" od one koja je donesena danas.

- Mi smo u cijelom ovom procesu pružali intenzivnu diplomatsku i pravnu pomoć gospodinu Bekavcu i u kontaktu smo s njegovom obitelji i odvjetnicima. To ćemo nastaviti i dalje - rekao je Plenković nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a

- Uslijedit će žalbeni postupak i nadamo se da će u žalbenom postupku odluka sudaca biti drukčija nego što je bila ova - naglasio je.

Iako je cijela služba veleposlanstva, i na političkoj i konzularnoj razini, bila intenzivno angažirana u slučaj kapetana Bekavca, bilo je razgovora i na političkoj razini, ipak se radi o pravosuđu i o odluci suda, naglasio je premijer. "Mi teško možemo imati upliva na odluke suda".

O podršci Primorcu

Plenković je rekao da je o podršci Primorcu s DP-om razgovarao prošli tjedan i da je znao za tu njihovu odluku.

- Znao sam za to jer smo razgovarali prošloga tjedna. Tako da je za mene ta vijest bila samo potvrda onoga što se očekivalo da će se dogoditi na klauzuri DP-a u Šibeniku. Mislim da je to logično i normalno - izjavio je Plenković novinarima nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a. Istaknuo je i da je ta odluka po njegovom dubokom uvjerenju logična.

Porez na nekretnine

Najavio je i novi porez na nekretnine kao pomoć mladim ljudima.

- Blizu smo, napravili smo dobar proces konzultacija. Malo smo osluhnuli rasprave u javnosti. Ono što je bitno naglasiti jest da smo imali atmosferu prije nekoliko godina, gdje nije bilo aktera u Hrvatskoj, koji nije pritiskao Vladu da se uvede porez na nekretnine. Kad se kaže u programu prije izbora da ćemo stavljati akcent na oporezivanje imovine, onda najedanput se mijenja politička optika onih koji su bili za. Kad ne uvode oni, onda su protiv, kad uvodimo mi, onda je krivo. Nakon još par konzultacija, reći ćemo vam sve - kaže.

Tragedija Jadrolinija

Oleg Butković izjavio je da razmatra mogućnost ostavke uslijed smrti tri pomorca Jadrolinije.

- Mislim da je to rečeno u kontekstu kakav je bio Odbor - kazao je Plenković.

- Reći ću još jednom, oporba to čini iz politikantstva. Ne vidim kako bi Vlada bila odgovorna za nesreću, ne vidim ni kako je kriva Uprava. Nije trajekt potonuo, bio je prazan, spremao se za ukrcaj i to je nešto što se dogodilo, vrlo tragično, loše i jako nam je žao. Radimo granicu između bavljenja tragedijom i politikantskim napadima - nastavio je.

David Sopta, predsjednik Jadrolinije  imao je nesmotrenu izjavu, gdje je izjavio da mu je “malo žao zbog tragedije, koja je zasjenila uspješne rezultate Jadrolinije”.

- Pristup gdje se svakoga lovi za svaku rečenicu… Tragedija se dogodila, utvrdit ćemo kako, tko je za nju odgovoran, Uprava i kompanija reagirala je kako treba. Razgovara se sa sindikatom, policijom, DORH-om… - kaže premijer.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 94

VIDEO

Vatikan Međugorju dao status 'Nihil Obstat'! Evo što to znači. Upozorio i na 'navodne vidioce'
PAPA BLAGOSLOVIO

Vatikan Međugorju dao status 'Nihil Obstat'! Evo što to znači. Upozorio i na 'navodne vidioce'

Iz Vatikana kažu kako je potrebno razjasniti moguće zabune oko Međugorja koje mogu navesti neke male skupine da iskrive to duhovno iskustvo. Na kraju dokumenta je i upozorenje
Otac i sin iz Hrvatske poginuli u stravičnoj nesreći kod Venecije
VIDEO: ZABILI SE U KAMION

Otac i sin iz Hrvatske poginuli u stravičnoj nesreći kod Venecije

Oba vozila kretala su se u istom smjeru. U trenutku nesreće promet je tekao normalno. Auto se zabio u teretno vozilo koje se kretalo ispred njega iz zasad neutvrđenih razloga, objavili su Talijani