Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 7
Foto: Vedran Bošković
FINO, A POVOLJNO

Poznati food bloger otkriva pet brzih recepata do 10 € koji će oduševiti svakog člana obitelji

Kad je riječ o obiteljskom ručku, a pogotovo o objedu radnim danom, kad svi rade ili idu u školu, najbolji su oni recepti koji se brzo pripremaju i zahtijevaju malo namirnica. To zna i Vedran Bošković, koji nam je ovom prigodom skuhao zaista ukusna jela

Sadržaj donosi: Konzum

Od 365 dana u godini sigurno ima dana (i više nego što bilo tko od nas želi priznati) kad ništa ne stižete i kad je najjednostavnije rješenje za ručak skuhati hrenovke i jaja ili naručiti dostavu. Međutim, tako ne možete stalno jer nije zdravo, a niti jeftino. Dakle, što učiniti kad nemate dovoljno vremena i ideja?

"Samo bez stresa", kaže Vedran Bošković, jedan od najboljih food blogera u regiji, koji je uspio složiti brzinske recepte u vrijednosti do 10 €. Riječ je o konkretnim, finim i brzim jelima s provjereno dobrim i povoljnim, ali kvalitetnim proizvodima iz Konzuma. Ovo su njegovi favoriti:

1. Tuna pljeskavice

Sastojci:

  • 3 konzerve Ocean tuna komada u salamuri
  • 2 K Plus svježa jaja 
  • 2 žličice soka od limuna
  • 10 žlica K Plus krušnih mrvica 
  • 3 žlice K Plus Grana Padano ekstra tvrdog masnog sira
  • 1 manja glavica luka
  • 1 veća mrkva
  • sol i papar
  • 3 žlice K Plus extra djevičanskog maslinova ulja
  • 1 krastavac
  • 100 g K Plus mozzarella polutvrdog punomasnog sira
  • 180 g K Plus kiselog vrhnja 12% m.m. 

Priprema:

Istucite jaja i limunov sok u zdjeli te u dobivenu smjesu umiješajte krušne mrvice i parmezan. Dodajte tunjevinu, nasjeckani luk i naribanu mrkvu. Miješajte dok se smjesa ne sjedini te začinite prema vlastitom ukusu solju i paprom. Rukama oblikujte otprilike 8 tuna pljeskavica. Na tavi zagrijte malo ulja na srednje jakoj vatri te pržite pljeskavice oko 5 minuta sa svake strane. Pljeskavice možete poslužiti u pecivu, s dodatkom vrhnja, sira i krastavca, kao burgere ili uz krumpire i blitvu.

2. Piletina s brokulom

Sastojci:

  • 440 g K Plus pilećih prsa 
  • 400 g brokule
  • 100 g Garden Good indijskih oraščića
  • 6 žlica sojina umaka
  • 3 žlice sezamova ulja
  • 2 prstohvata crnog papra, svježe mljevenog
  • 1,5 žličica korijena đumbira
  • 480 g kuhane K Plus riže

Priprema:

Pileća prsa narežite na kockice veličine 2 cm. Brokulu operite i nožem narežite na manje komade. Pomiješajte pileća prsa, brokulu i indijske oraščiće u zdjeli. U zdjelu dodajte svježe naribani korijen đumbira, sojin umak, sezamovo ulje i začinite paprom te pecite sve na zagrijanoj tavi 10-15 minuta uz stalno miješanje. Rižu skuhajte prema uputama s vrećice te servirajte pripremljenu piletinu i brokulu preko riže. Na kraju pospite s mało tostiranog sezama.

3. Pastrva na mlinarski s krumpirom

Sastojci:

  • 4 fileta Konzumove očišćene pastrve
  • sol i crni papar po ukusu
  • 4 žlice K Plus kukuruznog brašna
  • 4 žlice K Plus maslaca
  • sok od 1 limuna
  • 1 žlica K Plus kapara u octu
  • 2 žlice nasjeckanog svježeg peršina

Priprema:

U plitku posudu dodajte brašno. Začinite ribu solju i paprom, a zatim lagano utisnite u brašno da se obloži. U velikoj tavi otopite maslac na srednje jakoj vatri. Kad se maslac počne pjeniti, dodajte ribu i smanjite vatru na srednju. Pecite ribu 3-4 minute sa svake strane. Ribu prebacite na tanjur i držite na toplom. Maknite tavu s vatre. Dodajte limunov sok, kapare i nasjeckani peršin. Žlicom prelijte umak od maslaca i limuna preko ribljeg filea. Poslužite uz kuhani krumpir i/ili omiljeno povrće.

4. Burrito s mljevenom junetinom

Sastojci:

  • 200 g mljevene junetine
  • 1 manji ljubičasti luk
  • 1 konzerva K Plus krupnog bijelog ili crvenoga graha
  • 1 konzerva K Plus kukuruza šećerca u zrnu
  • glavica zelene salate
  • 1 rajčica
  • 4 Hrusty tortilje original 8x20 cm
  • 100 g K Plus riže
  • 100 g K Plus gauda polutvrdog sira u listićima
  • sol, papar
  • čili u prahu
  • 50 ml K Plus pasirane rajčice
  • K Plus extra djevičansko maslinovo ulje

Priprema:

Nasjeckajte ljubičasti luk pa ga kratko prodinstajte na masnoći. Dodajte mljeveno meso. Začinite ga solju, paprom i bosiljkom pa dinstajte 15-ak minuta, dok meso ne bude gotovo. Skuhajte rižu u dvostrukoj količini vode pa je pri kraju zalijte sokom od rajčice i pustite da prokuha. Riži dodajte grah i kukuruz, koji ste prethodno isprali pod mlazom vode, te čili u prahu. Kad je riža gotova, stavite je sa strane da se kratko ohladi. Sir naribajte, a rajčicu usitnite. Zelenu salatu narežite na trakice. Na tortilju slažite redom: sir, rižu, meso, rajčicu, luk i salatu. Bočne krajeve tortilje preklopite prema sredini, a kraj ispred sebe zamotajte preko nadjeva. Gotovi burrito možete kratko staviti na vruću tavu kako bi se sir rastopio. Ako je riža dovoljno topla, onda je ovaj korak suvišan. Burrito čvrsto zamotajte u aluminijsku foliju ili papir za pečenje pa ga prerežite na pola i poslužite.

5. Pizza s mortadelom

Sastojci:

  • 1 Minute svježe tijesto za pizzu american style
  • 2 žlice Minute pesto alla genovese umaka
  • 125 g K Plus mozzarella mini mekog punomasnog sira 
  • 100 g K Plus mozzarella ribanog sira
  • 200 g K Plus mortadele
  • K Plus masline zelene odgorčene
  • Svježi bosiljak

Priprema:

Tijesto razvući pa na njega rasporediti pesto. Peći u zagrijanoj pećnici na 220 stupnjeva 5-7 minuta. Izvaditi iz pećnice te staviti komadiće mozzarella sira i vratiti u pećnicu da se rastopi. Kad je sve pečeno, posložiti mortadelu i bosiljak. Po želji dodati malo aceto kreme preko svega i poslužiti.

Dobar tek, poručuje za kraj Vedran Bošković!

Sadržaj donosi: Konzum

Komentari 7
Kristijan Iličić: Na Maliju sam ležao 50 sati pokriven u jednom čamcu, skrivao se od terorista
EKSKLUZIVAN INTERVJU ZA 24SATA

Kristijan Iličić: Na Maliju sam ležao 50 sati pokriven u jednom čamcu, skrivao se od terorista

Poznati travel influencer prvi je Hrvat koji je proputovao svih 197. država svijeta. Šri Lanka mu je bila posljednja na listi, otkriva nam u koju se zemlju ne bi vraćao, koja mu je najdraža, ali i kako je sve krenulo
Tko je Ivana Habazin? Izgubila je oca kao beba i prošla pakao, htjela je biti časna sestra...
TEŠKA ŽIVOTNA PRIČA

Tko je Ivana Habazin? Izgubila je oca kao beba i prošla pakao, htjela je biti časna sestra...

Najbolja hrvatska boksačica Ivana Habazin (35) prošla je trnovit put do svjetskih pojaseva. Umirovila se nakon posljednjeg poraza
Evo što vas očekuje u omiljenim serijama i sapunicama: Marta je spremna odvojiti Olgu i Šimuna
PREGLED TJEDNA

Evo što vas očekuje u omiljenim serijama i sapunicama: Marta je spremna odvojiti Olgu i Šimuna

Doznajte što vas sve očekuje ovog tjedna u omiljenim serijama i sapunicama na domaćim programima, 'Sjene prošlosti', 'La Promesa', 'Zločinački umovi', U dobru i zlu', 'Kumovi', 'Zauvijek zajedno'