Video je komentiralo par stotina ljudi, a mnogi su napisali kako 'nisu ni znali da nož za guljenje povrća ima dvosmjernu oštricu'; a oni koji jesu mislili su da je takav zbog ljevaka
Povrće gulimo pogrešno cijelo vrijeme? Ovaj trik mijenja sve
Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Recept iz 1952. za kruh bez kvasca - sa sodom bikarbonom
Većina ljudi s nožem za guljenje mrkvu guli od korijena prema vrhu, no nedavno se pojavio video koji pokazuje brži, učinkovitiji i lakši način.
POGLEDAJTE VIDEO:
Kratku je snimku objavio jedan anonimni korisnik na Redditu, a prikazuje muškarca koji s nožem za povrće s mrkve guli koru prvo od dna prema vrhu, a onda mrkvu malo zaokrene i nastavlja u suprotnome smjeru.
- Upravo sam shvatio kako se zapravo nož za guljenje koristi, tko bi rekao - napisao je anonimni muškarac, a prema oduševljenju ostalih čini se da su mnogi do sada mrkvu gulili na teži način.
Na njegov su post odgovorile stotine ljudi, a mnogi od njih su napisali i kako 'nisu ni znali da nož za guljenje povrća ima dvosmjernu oštricu'. Oni koji su to i primijetili, kažu, mislili su da je tako napravljen da bi ga ljevaci lakše koristili.
Ovako, piše Daily Mail, povrće guli većina profesionalnih kuhara, a mrkva se oguli bez da se nož od nje odmiče. Isti se princip naravno može primijeniti i za oguljenje drugog povrća i voća, npr. krumpira, tikvica ili jabuka.
Video s trikom za guljenje mrkve na Redditu je isti dan sakupio više od 1.900 komentara, uglavnom priznanja ljudi da nikad nisu ni primijetili kako nož za guljenje povrća ima dvosmjernu oštricu.
- Ma daj, prestar sam da otkrivam kako stvari radim krivo cijeli život - napisao je jedan korisnik, a komentirali su ga i neki profesionalni kuhari:
- Završio sam gastronomiju a nisam to znao, kao ni nijedan moj učitelj - napisao je jedan kuhar, a drugi se složio kako 'ne postoji nijedan pametniji razlog da nož za guljenje bude oštar u oba smjera'.
POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA - kuhar Ivan Pažanin:
Pokretanje videa...