Ma odlično. Sada nakon 15 dana obavijestite da je u svježem mesu piletine pronađena salmonela. To meso je ili već davno prodano ili negdje smrdi. Ali morate znati, ne postoji piletina bez salmonele i sve što treba raditi s takvom piletinom je pažljivo rukovanje i nakon toga dobro pranje ruku ili priprema u rukavicama a nakon toga dobra termička obrada.
mi
milano
16.4.2017.
Odustani
Prava istina je da u gotovo svakoj piletini ima salmonele (i ne samo u piletini) što ovisi i o načinu prehrane, ako jedu koštano brašno i sl. Ako se čuva i tran
sportira salmonela se neće razmnožiti u većim razmjerima. Tako da mislim da problem nije u Perutnini nego daljnjem postupanju s tom piletinom. Zato treba dobro termički obraditi i to je do. Idu mi na živce i ovi moderni kuhari na tv koji za skoro svako dobro pečeno jelu kažu da je preprečeno i onda to ljudi gledaju i prenose u svoje kuhanje, a jedino meso koje se smije malo blaže ispeći je junetina ili govedina, a to nitko ne naglasi. I da netko skroz ima Perutninu na piku (ja godinama jedem njihovu piletinu jer sam od onih koji ne vole onu groznu žutu masnu koja se prodaje kao domaća, a njihova je boje normalnog pileta i nikada mi ništa nije bilo)
Prikaži još ↓
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .