Obavijesti

Sport

Komentari 15

Potencijalni 'vatreni' iznenadio izborom kluba. Karijeru će nastaviti u drugoj engleskoj ligi

Potencijalni 'vatreni' iznenadio izborom kluba. Karijeru će nastaviti u drugoj engleskoj ligi

Šimić će karijeru nastaviti u engleskom drugoligašu Sunderlandu. Već je otputovao u Englesku i u tijeku su posljednji pregovori prije liječničkog pregleda i potpisa ugovora

VIDEO

Salzburg je prije tri godine kupio Roka Šimića od Lokomotive za četiri milijuna eura. Dvije godine čekao je priliku u prvoj momčadi, kalio se u trećeligašu Lieferingu i na posudbi u Zürichu pa prošle sezone postao prvi napadač. Ipak, nije uspio zabljesnuti do kraja. Zabio je pet golova u 28 utakmica u prvenstvu i jedan gol u Ligi prvaka. 

Iako mu je tek 20 godina i veliki je potencijal, austrijski klub odlučio ga se riješiti. U novoj sezoni nije dobio ni minute, štoviše, tek dvaput je dobio mjesto u zapisniku. Bio mu je to jasan znak da može pronaći novi klub i čini se da ga je našao. No, izbor je poprilično iznenadio mnoge.

Velika Gorica:  Mladi vatreni slavili protiv Bjelorusije

Kako piše Germanijak, Šimić će karijeru nastaviti u engleskom drugoligašu Sunderlandu. Već je otputovao u Englesku i u tijeku su posljednji pregovori prije liječničkog pregleda i potpisa ugovora. Sunderland je kultni engleski klub koji je šest puta bio prvak, ali iz Premier lige je ispao prije sedam godina i do danas se nije vratio.

Lokomotiva je s 1:0 na domaćem terenu pobijedila Šibenik u utakmici 32. kola HNL-a

Pali su čak do treće lige iz koje su se izvukli prije dvije godine pa prošle sezone jedva ostali u Championshipu. Sada žele pokušati izboriti barem doigravanje za ulazak u Premiership i dobro su ušli u sezonu s dvije pobjede uz gol razliku 6-0. Nadaju se da će im Šimić pomoći na tome putu.

Šimić, koji nastupa za mladu hrvatsku reprezentaciju,  je još mlad i u njemu se krije veliki potencijal. Primjer je klasičnog centarfora koji je moćan u duelu, gaji agresivni i energični stil igre koji uvijek stvara probleme suparnicima, no on još nije izgrađen igrač, a engleska liga nije razvojna pa je mnoge začudio njegov izbor.

 Ovako će se još i teže probiti do hrvatske reprezentacije jer prethodnih godina Zlatko Dalić je od drugoligaških igrača zvao samo golmana Simona Slugu koji je branio za Luton. No, tko zna, možda ovo u konačnici bude i dobra kombinacija. Nekada i treba napraviti korak unatrag kako bi pronašao pravi put. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 15

VIDEO

Dinamo sazvao hitan sastanak o sudbini Jakirovića. Kandidat za trenera je i Niko Kovač!?
DRAMA U MAKSIMIRU

Dinamo sazvao hitan sastanak o sudbini Jakirovića. Kandidat za trenera je i Niko Kovač!?

Hoće li Jakirović nastaviti voditi momčad, nakon dva posrtaja (1-1 s Rijekom, 0-1 protiv Hajduka) i blamaže u Münchenu? Kuloari spominju da bi ga Niko Kovač mogao naslijediti

Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!
ČUDO ZAGREBA

Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!

Kada treba, da se Danci ne ponadaju, digne se Srna, provuče se Glavaš, povuče Klarica, a onda Dibirov dvaput kazni Aalborgovih 7 na 6 preko cijelog terena. Hat-trick u 65 sekundi!
ANKETA Tko bi trebao voditi Dinamo? Ovi su treneri dostupni
PROMJENA ILI NE?

ANKETA Tko bi trebao voditi Dinamo? Ovi su treneri dostupni

Neki bivši treneri "modrih" trenutačno su zauzeti, drugi pak slobodni, a u kombinacijama se spominje i angažman Nike Kovača. Pitali smo vas tko bi trebao voditi Dinamo u nastavku sezone