Obavijesti

Lifestyle

Komentari 43

Šest aktivnosti uz koje ćete se zabaviti i potaknuti kreativnost

Šest aktivnosti uz koje ćete se zabaviti i potaknuti kreativnost

Ako se osjećate kreativno, izvadite svoj umjetnički alat i napravite spomenar ili scrapbook kako biste zapisali svoje misli ili skupili svoje dragocjene uspomene kroz fotografije i bilješke

Ako ste se ikad osjećali da ste zaglavili kod kuće ili doživjeli kreativnu blokadu, možete isprobati neke nove aktivnosti koje pokreću vaše emocije i potiču kreativnost. To vam može pomoći i da otkrijete neke svoje skrivene vještine. Evo nekoliko izvrsnih ideja za zabavu i poticanje kreativnosti.

POGLEDAJTE VIDEO: Majstorica oslikavanja zidova

Pokretanje videa...

Anita Husnjak 01:48

1. Ukrasite svoju sobu

Kreativna ideja kojom ćete pobijediti dosadu i postati produktivniji je i preuređenje vaše sobe. 

Započnite s preslagivanjem svih dijelova namještaja i osmišljavanjem novog izgleda vašeg prostora. Razmislite o stavljanju više biljaka i promjeni sheme boja. 

Ova ideja omogućit će vam da otkrijete svoje skrivene vještine uređenja i potaknuti vas da nastavite s ovom praksom u budućnosti. Pružit će vašoj sobi prijeko potrebnu obnovu i oživjeti vaš prostor. 

2. Napravite spomenar ili scrapbook

Ako se osjećate kreativno, izvadite svoj umjetnički alat i napravite spomenar ili scrapbook kako biste zapisali svoje misli ili skupili svoje dragocjene uspomene kroz fotografije i bilješke. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Kris (@fruggielicious)

Prvi korak u izradi spomenara je odlučivanje o temi i stilu. Želite li stvoriti obiteljsku putopisnu knjigu? Ili ga želite upotrijebiti za spremanje svih svojih ideja i misli? 

Nakon što se odlučite za temu, odaberite izgled spomenara koji je u skladu s glavnom temom. Ovaj će korak uključivati ​​izbor podloge, boja i ukrasa koje ćete dodati. Kad krenete vidjet ćete da ima niz mogućih ideja i koncepata koje možete 'uvesti u spomenar'.

3. Slikajte na platnu

Slikanje na platnu može vam pomoći osloboditi kreativnost, a pritom ćete ostati angažirani duže vrijeme. Poznato je da slikanje stimulira mozak i poboljšava pamćenje. 

Boje i tehnike koje koristite izazivaju vaš mozak i potiču kreativni rast. Što je još važnije, vaše vještine kritičkog mišljenja također se poboljšavaju kada se udubite u slikanje. 

Ponekad možete započeti s jednom idejom, ali na kraju naslikati nešto sasvim drugo, što se bazira na konceptu 'razmišljanja izvan okvira'. Također, možete izraditi umjetničko djelo i na zidu koji s ponosom možete pokazati svojim prijateljima i posjetiteljima.

Od starih guma radi jedinstvene krevetiće za pse i mačke lutalice
Od starih guma radi jedinstvene krevetiće za pse i mačke lutalice

4. Planinarite

Izlazak van i istraživanje okoline još je jedan način da potaknete kreativno razmišljanje dok se zabavljate. Izvadite gležnjače i pretražite obližnja područja kako biste pronašli prikladno mjesto za planinarenje. Možete sami prošetati ili potaknuti obitelj i prijatelje da vam se pridruže. 

Biti u prirodi izuzetno je korisno i jednako je meditaciji. To je izvrstan način da pojačate koncentraciju i razinu produktivnosti. Ako vam se planinarenje čini previše ekstremnim, započnite šetnjom parkom i neprestano radite na svojoj izdržljivosti. Kad steknete kondiciju i samopouzdanje, krenite u pravo istraživanje obližnjih šuma i brda. 

5. Slažite slagalice

Slaganje slagalica može se činiti običnom razonodom, ali dolazi s puno skrivenih prednosti. Iako je cilj ove aktivnosti zabava, ona također jača vašu intuiciju. Štoviše, potiče vas da se odmaknete od elektroničkih uređaja i usredotočite se na 'staromodni' način zabave. 

Slaganje velikih slagalica (kojih ima mnogo vrsta - 3D, s efektima, panorame) s obitelji ili djecom može potaknuti više razgovora, druženja, a s njima i razumijevanja što će na kraju ojačati vašu vezu, istovremeno stimulirajući moždanu snagu. 

Ova aktivnost uključuje rad desne i lijeve polutke mozga, što je neophodno za povećanje raspona pažnje i izgradnju vještina rješavanja problema. Ako želite provesti neko vrijeme sami i poraditi na svojim kreativnim vještinama, slažite slagalicu pijuckajući vrući čaj.

Dom u bojama: Žuta će poticati kreativnost, a plava smirenost
Dom u bojama: Žuta će poticati kreativnost, a plava smirenost

6. Karaoke

Pjevanje omiljenih pjesama aktivnost je koja promiče trenutno bolje raspoloženje i aktivira društvene vještine. Ako imate problema s upoznavanjem novih ljudi, a želite raditi na svojim društvenim vještinama, razmislite o karaoke tulumu koji možete organizirati. 

Ova kreativna i zabavna aktivnost trenutno vam poboljšava raspoloženje i pomaže vam da se zbližite s prijateljima i obitelji, piše Design Swan. Štoviše, pojedinci sa skrivenim pjevačkim i glazbenim vještinama mogu ponosno pokazati svoje sposobnosti pred voljenima. 

Također se smatra da karaoke pjevanje osnažuje pamćenje zbog potrebe pamćenja i pjevanja tekstova na licu mjesta. To, pak, povećava i kreativnost i koncentraciju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 43
'Rastala sam se od muža kad je osvojio milijune. Evo kako je toliki novac uništio naš brak'
NEOBIČNA ODLUKA

'Rastala sam se od muža kad je osvojio milijune. Evo kako je toliki novac uništio naš brak'

Svi znamo da novac ne može kupiti sreću, ali mnogima od nas mogao bi znatno olakšati život, osobito ako bi to značilo preseljenje u dom iz snova, otplatu dugova i prestanak brige oko troškova života