Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Postojana frizura: 7 top savjeta za kosu tijekom vlažnih dana

Postojana frizura: 7 top savjeta za kosu tijekom vlažnih dana

Za vlažne uvjete koristite proizvode koji kontroliraju kovrčanje, poput seruma protiv vlage ili kreme za zaglađivanje. Što je vlaga veća, to će i kosa biti neposlušnija

VIDEO

Njega kose tijekom kišnog i vlažnog vremena zna biti veliki izazov, ponekad je nemoguće urediti je da bude lijepa i postojana. Naime, vlaga u zraku može uzrokovati neposlušnost, kovrčanje i gubitak volumena, stoga je priprema bitna, kao i svakodnevna njega. Od pranja do sušenja, kosa je ogledalo načina na koji se o njoj brinemo.

Evo nekoliko savjeta kako održati kosu pod kontrolom i očuvati njezin zdrav izgled tijekom vlažnih dana.

1. Pravilna priprema

Prije izlaska na kišu, važno je temeljito pripremiti kosu. Upotrijebite lagani regenerator bez ispiranja ili ulje za kosu kako biste je hidratizirali. Time ćete spriječiti da vlaga iz zraka prodre u dlaku, što je glavni uzrok kovrčanja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

'Spa za kosu' je veliki hit, a sada je stigao i u Hrvatsku 00:51

2. Odabir odgovarajućih proizvoda

Za vlažne uvjete koristite proizvode koji kontroliraju kovrčanje, poput seruma protiv vlage ili kreme za zaglađivanje. Birajte one koji su namijenjeni za zaštitu kose od vlažnosti i održavaju frizuru postojanom. Sprejevi sa silikonom također mogu pomoći da kosa zadrži sjaj i glatkoću.

Kašmir plava je hit ove jeseni
Kašmir plava je hit ove jeseni

3. Manje pranja, više hidratacije

Često pranje može dodatno isušiti kosu, što uzrokuje pojačano upijanje vlage iz zraka. Ograničite pranje na dva do tri puta tjedno i birajte hidratantne šampone i regeneratore koji obnavljaju vlažnost kose. Ako pretjerate s pranjem, kosa će biti masna i 'teška'.

4. Sušenje na pravi način

Kada sušite kosu, izbjegavajte visoke temperature. Koristite mlaki zrak i sušilo s ionskom tehnologijom kako biste smanjili statički elektricitet i osigurali glatkoću. Završite sušenje hladnim zrakom kako biste dodatno 'zaključali' vlagu.

5. Frizure za vlažno vrijeme

Jednostavne će frizure minimalizirati probleme s kosom. Naime, niske punđe, pletenice i repovi olakšat će vam svakodnevicu. Također, razmislite o nošenju šešira ili marame kako biste dodatno zaštitili kosu od kiše.

Evo što frizeri ne bi radili svojoj kosi, a mnogi to rade kod kuće
Evo što frizeri ne bi radili svojoj kosi, a mnogi to rade kod kuće

6. Njega nakon izlaganja kiši

Ako vam kosa pokisne, izbjegavajte snažno češljanje ili četkanje dok je mokra. Umjesto toga, nježno je posušite ručnikom od mikrofibre i nanesite lagani serum ili sprej za raščešljavanje kako biste spriječili lomljenje.

7. Dugoročna zaštita

Zaštita od vlage može biti dugoročna ako redovito koristite hranjive maske i tretmane koji jačaju strukturu dlake. Maske na bazi ulja argana, kokosa ili avokada idealne su za obnavljanje i očuvanje vlažnosti kose, radi čega ona postaje otpornija na promjene u atmosferi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO