Obavijesti

News

Komentari 0

Ponovno svijetli natpis 'Bolnica' na Sušaku u Rijeci: Uskoro će joj 90 godina, sve smo obnovili...

Ponovno svijetli natpis 'Bolnica' na Sušaku u Rijeci: Uskoro će joj 90 godina, sve smo obnovili...

Sušačka bolnica otvorena je u prosincu 1934., uskoro će joj 90 godina. Toliko je bio star i svijetleći natpis na njoj koji, međutim, dugo nije svijetlio. Obnovili su ga

VIDEO

"Ponovno svijetli natpis sušačke bolnice, star 90 godina", pohvalili su se na društvenim mrežama iz KBC-a Rijeka. Izvorni natpis „Bolnica“ i simbol centralne zgrade lokaliteta Sušak nedavno je, napisali su, u potpunosti obnovljen i ponovno svojim svjetlom označava ovo, za mnoge korisnike i stanovnike grada Rijeke važno mjesto.

"Natpis je desetljećima u svom derutnom stanju svjedočio proteku vremena, a sad je obnovljen poštujući izvornost oblika i materijala pa je u potpunosti jednak izvornom. Uprava KBC-a Rijeka zahvaljuje sugrađanima na poticaju i inicijativi te vjeruje da je ovo samo jedan od brojnih koraka koje poduzima kako bi u svim segmentima ispunila očekivanja velikog broja korisnika i svih drugih građana", poručuju iz uprave riječkog KBC-a. Sušačka bolnica otvorena je 16. prosinca 1934. i uskoro obilježava punih 90 godina svog rada. Bolnička infrastruktura je, osim što je mjesto pružanja zdravstvene zaštite, nedjeljiv dio grada i zajednice, napominju. Upravo su na ovom, sušačkom lokalitetu, gdje se nekad nalazilo i rodilište, rođene brojne generacije Riječana, Primoraca općenito, Gorana, mnogih drugih. 

Od travnja ove godine na Sušaku radi novi bolnički kompleks, s novoopremljenim hitnim prijamom za djecu i hitni prijem za žene, polikliničkim ambulantama, operacijskim salama, rađaonicama, jedinicama intenzivnog liječenja, bolesničkim sobama, sobama za babinjače, djecu i roditeljsku pratnju, no tu su i predavaonice i prostor namijenjen odvijanju vrtićkog i školskog programa za djecu - pacijente. Cijeli novi kompleks prostire se na 70 tisuća četvornih metara, od kojih je 40 tisuća isključivo medicinskih. Nova centralna zgrada ima osam etaža i podzemne garaže s oko 400 parkirnih mjesta. Stara centralna zgrada ima, međutim, novi-stari natpis i, prije svega, dušu staroga Sušaka. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Preminuo ravnatelj KBC-a Rebro Ante Ćorušić. Pao sa stepenica. Ispred bolnice je crna zastava...
UŽAS U ZAGREBU

Preminuo ravnatelj KBC-a Rebro Ante Ćorušić. Pao sa stepenica. Ispred bolnice je crna zastava...

Ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić (66) smrtno je stradao pri padu s požarnih stepenica. Zamjenik ravnatelja potvrdio je smrt kolege

Šok na Rebru! Poginuo je pred očima kolega: 'U šoku smo...'
DETALJI TRAGEDIJE

Šok na Rebru! Poginuo je pred očima kolega: 'U šoku smo...'

Šef Rebra Ante Ćorušić pao je sa stubišta, s visine od osam metara, i na mjestu umro