Obavijesti

Sport

Komentari 3

Pomogao je Zagrebu i Banovini, sad će dobiti hrvatsku putovnicu

Pomogao je Zagrebu i Banovini, sad će dobiti hrvatsku putovnicu
1

Za razliku od Smitha koji nam je popunio deficitarnu poziciju razigravača, Nurkićeva hrvatska putovnica ne znači da je on u kombinacijama za našu reprezentaciju. Vijeće HOO-a dalo je potporu da dobije putovnicu

VIDEO

Nakon što je Jaleen Smith dobio hrvatsku putovnicu, dobit će je još jedan strani košarkaš. Naime, Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora dalo je zeleno svjetlo da ista završi i u rukama najboljeg bosanskohercegovačkog košarkaša Jusufa Nurkića (28).

"Na temelju zamolbe Hrvatskog košarkaškog saveza, Vijeće HOO-a dalo je pozitivno mišljenje i potporu za prijam u hrvatsko državljanstvo košarkaša Jusufa Nurkića (rođ. 1994. u Tuzli, BiH), koji je prije odlaska u NBA ligu ostavio traga u hrvatskoj košarci, igrajući za Cedevitu i Zadar", stoji u priopćenju.

Za razliku od Smitha koji nam je popunio deficitarnu poziciju razigravača, Nurkićeva hrvatska putovnica ne znači da je on u kombinacijama za našu reprezentaciju. Susjedi ne moraju brinuti oko toga da će Nurkić zaigrati za Hrvatsku, već je ovaj potez zapravo način zahvale za humanost koju je pokazao Nurkić kada je financijski pomogao nakon potresa u Zagrebu i Banovini, kao i za izgradnju igrališta u Zadru.

Treća utakmica finala prvenstva Hrvatske, Zadar - Cibona

Osim toga, donirao je 250.000 kuna Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj kako bi kupila novu opremu za rad.

Zadar je, između ostalog, jedan od dva hrvatska kluba u kojem je Nurkić ostavio trag jer igrao je i za Cedevitu, koja je tada još bila u Zagrebu. Putovnica države iz Europske unije Nurkiću će svakako olakšati putovanje po svijetu te donijeti mnoge druge benefite.

Inače, košarkaši BiH otputovali su na Eurobasket na kojem su u skupini smrti s Francuskom, Slovenijom, Litvom, Njemačkom i Mađarskom. Prije nekoliko dana u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo naši su susjedi kreirali pravu senzaciju pobijedivši Francuze 96-90.

Za pamćenje: Košarkaši BiH senzacionalno srušili Francuze
Za pamćenje: Košarkaši BiH senzacionalno srušili Francuze

Prošle je godine hrvatsku putovnicu dobila i nogometna zvijezda susjedne nam države, Edin Džeko (36), koji je privatno i poslovno vezan uz Dubrovnik. Tamo je izgradio vilu, otvorio kafić i restoran.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3

VIDEO

Mario Carević više nije trener Šibenika! Ekspresno pronašao novi klub i ostaje u HNL-u?
PETA SMJENA U SEZONI

Mario Carević više nije trener Šibenika! Ekspresno pronašao novi klub i ostaje u HNL-u?

Šibenik je preuzeo u ljeto 2023. godine i s njima prošao put od druge lige sve do HNL-a. U sezonu je sjajno krenuo s tri pobjede u četiri utakmice