Obavijesti

Sport

Komentari 9

Policija demantirala Rudeš: 'Mi ne branimo Dinamova obilježja'

Policija demantirala Rudeš: 'Mi ne branimo Dinamova obilježja'

Prema naputku Policijske uprave Zagrebačke, ulazak na domaću tribinu nije moguć s obilježjima gostujuće momčadi, objavio je Rudeš u ponedjeljak pa ponovio isto u srijedu

VIDEO

Nogometaši Rudeša dočekuju suparnike iz Dinama u 9. kolu HNL-a. Susret je na rasporedu u nedjelju u 19:15 sati, a dane uoči utakmice obilježile su zabrane donošenja navijačkih obilježja gostujućih navijača na zapadnu tribinu stadiona.

POGLEDAJTE VIDEO: Dinamo - Slaven 3-0

Pokretanje videa...

Sažetak utakmice osmog kola SuperSport Hrvatske nogometne lige između Dinama i Slaven Belupa (3:0). 01:37

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

- Prema naputku Policijske uprave Zagrebačke, ulazak na domaću tribinu nije moguć s obilježjima gostujuće momčadi - objavio je Rudeš prije pet dana, u ponedjeljak.

Iz vodstva Rudeša potom je stiglo priopćenje da takva odluka nema veze s klubom već s policijom.

- Moramo se ograditi i naglasiti kako to nije odluka kluba, već naputak Policijske uprave Zagrebačke. Naravno, odluka PUZ-a sigurno je donesena iz sigurnosnih razloga te utemeljena na iskustvu djelatnika iste - objavio je Rudeš.

Zagreb: Rudeš i Hajduk sastali se u 5. kolu SuperSport HNL-a

 A danas je stigao i odgovor PU Zagrebačke. Policija, pak, navodi da je takva "odluka, ukoliko je donesena, isključivo u nadležnosti organizatora sportskog natjecanja".

- Temeljem napisa u medijima i na društvenim mrežama da je policija, vezano za odigravanje nogometne utakmice Supersport HNL-a između NK „Rudeš“ i GNK „Dinamo“, zabranila unošenje navijačkih obilježja gostujućih navijača na zapadnu tribinu Nogometnog stadiona u Kranjčevićevoj ulici, sa ciljem točnog informiranja koristimo priliku to demantirati - započinje službeno priopćenje policije pa se nastavlja:

- Naime, ukoliko je donesena, radi se isključivo o odluci koja je u nadležnosti organizatora sportskog natjecanja, koju donosi u okviru svojih dužnosti temeljem procjene izbijanja nereda i nasilja na sportskom natjecanju i provedbi mjera radi njihovog sprječavanja i suzbijanja sukladno odredbama članka 5. stavka 1. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima (NN 117/03, 71/06, 43/09, 34/11. i 114/22). Zaključno, u pogledu spomenute pa tako i svih ostalih utakmica SuperSport HNL lige, Policijska uprava zagrebačka nije izdavala naputke niti zabrane vezano za navedenu problematiku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 9

VIDEO

Kaos u Dalmaciji: Igrač Splita potukao se s trenerom! Mlatio ga kopačkom, letjele su i šake...
INCIDENT U PETOJ LIGI

Kaos u Dalmaciji: Igrač Splita potukao se s trenerom! Mlatio ga kopačkom, letjele su i šake...

Tenzije su brzo narasle i obojica su razgovarali povišenih tonova, a izbio je i fizički obračun u kojem su letjele šake, a kako očevici tvrde, i kopačke. Jadran je u utakmici pobijedio RNK Split 3-0