Ajmo licani vanka na -15 .. nista ljepse nego kad snijeg pod nogama pucketa dok uzivamo u carima zime .. smijesna je izjava o polarnoj zimi .. koji je đavo ovim nasim medijima, kao da nikad nisu culi za godisnje doba ' zima '
Gost_Gost
24.2.2018.
Odustani
Kad se sjetim promrzlih prsta na nogama i rukama, zaleđenih obrva i trepavica, uske prtine i sitne dječice koja se jedva vide od snijega koliki je, sanjkanja i
grudanja, pa kad se dobro zaledimo trk u kuću da se malo ugrijemo i preobujemo i brže opet van i to na -20, ali to je ništa kad si mlad. I sad volim snijeg, ali ne u ovolikoj količini.
Prikaži još ↓
Dk
Deaktivirani korisnik
24.2.2018.
Odustani
U Ojmjakonu u Sibiru temperature se redovito spuštaju do -70 stupnjeva... mjesto ima oko 500 stanovnika i to im ne predstavlja nikakav problem..
Gost_Gost
24.2.2018.
Odustani
Ne predstavlja ni ličanima problem, prije je bilo i gore jer je snijeg počimao padati još u desetom mjesecu i trajao bi do petog. Ljudi su imali svoje blago pa
time i mlijeko, jaja, kiseli kupus, suhovine na tavanu, krompir ....i nisu ovisili o dućanima u koje danima ne bi dolazila roba jer se nije moglo dovesti. I sad je tako ali sve je više starijih, a mladih sve manje pa mi se čini da im je sad gore nego prije.
Prikaži još ↓
Dk
Deaktivirani korisnik
24.2.2018.
Odustani
U Ojmjakonu glavna i gotovo jedina hrana su sobovi, riba i jedna vrsta dugodlakih konja. Prosječna godišnja temperatura je -15 stupnjeva, a temperaturna razlika
je između zime i ljeta gotovo 100 stupnjeva.
Prikaži još ↓
li
licankaa
24.2.2018.
Odustani
Sjecam se kad bi moja baka zagrabila rukom snijeg pa bi dugo trljala da bi zagrijala prste a zatim ruke prislonila na vrat petrolejke .. nije bilo ni struje ..
tad se zivjelo u skladu sa prirodom .. danas su drugacija vremena .. kad zima odjekuje u punom svom jeku, drzimo prstice na radijatoru .. danas je covjek daleko bogatiji ali duhovno je prazan !
Prikaži još ↓
Dk
Deaktivirani korisnik
24.2.2018.
Odustani
Bile su i petrolejke i fenjeri. Umjesto radijatora u pećima su pucketala drva i davala toplinu domova. Najbolje je pucketao prosušeni bagrem, a najbolju toplinu
je davao prosušeni grab i bukva. Jele su se domaće kobasice i šunke, i pila se prokuhana domaća rakija i domaće vino. U pećnici se pekla domaća bundeva koja je izvrsno mirisala. Znale su se isto tako peći i domaće prirodne i ukusne jabuke i kruške. Grah sa kiselim kupusom, domaćim prosušenim i dimljenim špekom i rebricama bio je poseban specijalitet.
Prikaži još ↓
Dk
Deaktivirani korisnik
25.2.2018.
Odustani
Big blue🐬kada sad ovo pročitah a i opis od Gostice i ličanke odmah bi se bacila u zimsku idilu.Sa svim sanjkama i grudanjima (nešta manje nego prije;) ali srčan
o) Da ne pričam o tim tvojim romantičnim vatrama.Ima toga i danas pogotovo taj mirisni ogrjev:))) A što se tiče domaćih kobasica, špeka i rebaraca..vidim ja nekom je korizma otvorila maštu.Idemo sada svi papati :D hahahaha ...mmmmm uz perolejke;))
Prikaži još ↓
Dk
Deaktivirani korisnik
25.2.2018.
Odustani
Veliko Plavetnilo, znam da i danas ima sličnih vatri i kamina.. al neću o tome, to znamo ti i ja.. a što se tiče korizme, prije tri četiri dana reče meni jedan
svećenik.. a koga bi ja onda ispovijedao, ako nitko ne bi zgriješio u korizmi..
Prikaži još ↓
Dk
Deaktivirani korisnik
25.2.2018.
Odustani
Ništa ja nisam rekla, samo da je netko gladan I nekako imam dojam da sada nisi više toliko gladan 🤔😉..hihi Koja mala ukoso odrezana kobasičica ;))) i daaa "voće
" 😁
Prikaži još ↓
Dk
Deaktivirani korisnik
25.2.2018.
Odustani
Uvijek ti imaš dobar dojam.. kao da gledaš u zvijezde ili kristalnu kuglu.. ;)
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .