Ogulite banane i narežite ih na 4 dijela. U velikoj zdjeli izmiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo, gustin i sol. Umiješajte vodu. Trebate dobiti gusto glatko tijesto. Ako je potrebno, dodajte više od 2 šalice vode
Pohane banane kao iz restorana
Ovo jelo idealno je za poslužiti nenajavljenim gostima jer je stvarno brzo gotovo, trebat će vam možda dvadesetak minuta.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Sastojci:
6 banana, 2 i pol šalice brašna, 2 žlice šećera, 3 žličice praška za pecivo, 2 žličice gustina, četvrtina žličice soli, 2 šalice vode, 3 šalice suncokretova ulja
Priprema:
Ogulite banane i narežite ih na 4 dijela. U velikoj zdjeli izmiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo, gustin i sol. Umiješajte vodu. Trebate dobiti gusto glatko tijesto. Ako je potrebno, dodajte više od 2 šalice vode. Zagrijte ulje u neprianjajućoj tavi na srednje jakoj vatri, ulje treba postići temperaturu od 175 stupnjeva. Komade banane umačite u tijesto, jedan po jedan, pustite da se s njih ocijedi višak tijesta te ih pažljivo ubacite u vrelo ulje. Pazite da banane ne dotaknu dno tave kako ne bi zagorjele i/ili se zalijepile za dno. Tavu nemojte pretrpati - treba biti dovoljno ulja da svi komadi banane mogu plutati u ulju. Pržite dok se tijesto ne zazlati, izvadite iz ulja i stavite na papirnati kuhinjski ubrus kako bi se upio višak masnoće. Prelijte medom, umakom od čokolade, karamelom... Ili poslužite uz sladoled od vanilije.