Obavijesti

Show

Komentari 0

Pogledali smo četvrtu sezonu serije 'The Boys': Superjunački bogovi su tresnuli na tjeme...

Pogledali smo četvrtu sezonu serije 'The Boys': Superjunački bogovi su tresnuli na tjeme...
1

Četvrta sezona ‘The Boysa’ podigla je uloge, sve do najviših politički centara moći

VIDEO

OCJENA: 8,5/10 

(Amazon Prime) 

Upozorenje! Ova epizoda sadrži scene izmišljenoga političkog nasilja. Sve sličnosti s nedavnim događajima potpuno su slučajne i nenamjerne. Prime Video, Amazon MGM Studios, Sony Pictures Television i producenti “The Boysa” protive se, najoštrije, nasilju u stvarnom svijetu bilo koje vrste.

Natpis s tom porukom dočekao je gledatelje finalne epizode četvrte sezone serije “The Boys” nakon atentata na Donalda Trumpa početkom srpnja. Zašto? Pa, političko nasilje je tijekom sve četiri sezone u samoj srži serije koja se po svom opisu na prvu loptu ne čini toliko političkom. Kakve veze sa stvarnom politikom imaju priče o američkim superjunacima (skraćeno “Supeovima”) koji se bore za što veću popularnost, svakodnevno mjere lajkove na društvenim mrežama, glume u vlastitim filmskim franšizama, nastupaju na promotivnim turnejama? Pa, zapravo, mnogo.

Serija “The Boys” kreatora Erika Kripkea, temeljena na istoimenom stripu, dogurala je i do četvrte sezone zato što na satiričan i sumanut način izvrće koncepte junaka i antijunaka, društvenih mjerila i same demokracije. Rijetko koja serija je toliko uspjela razbjesnjeti i Trumpove desničare i woke aktiviste i koja se toliko sprda sa svime - od vjerskih organizacija do korporativnih struktura, od poimanja obitelji do spolnih i rodnih pitanja. Ako dosad niste gledali “The Boys”, a poželite odbindžati četiri sezone, potrebno vam je još nekoliko upozorenja. Prvo - zaboravite sve što znate o superherojima. Drugo, pripremite se, koliko možete, na zaista vrlo bizarne prizore nasilja kakvo nije viđeno u nekoj mainstream seriji. Treće, čeka vas nevjerojatan vrtuljak zabave, akcije i vrhunskoga crnog humora. Ako ga možete probaviti.

Evo što vas očekuje u omiljenim serijama i sapunicama: Sejran i dalje skriva bolest od Ferita...
Evo što vas očekuje u omiljenim serijama i sapunicama: Sejran i dalje skriva bolest od Ferita...

Sve se vrti oko najuspješnijega svjetskoga superjunačkog tima, Sedmorke, koju predvodi Homelander (briljantni Antony Starr) - neuništivi leteći nadčovjek s plaštom u bojama američke zastave i laserskim vidom (zvuči poznato?), koji je ujedno i poremećeni psihopat s kompleksom Boga. Njegov tim čine nevidljivi Translucent, misteriozni Black Noir, morski čovjek Deep, čudesna žena Queen Maeve, superbrzi A-Train i tek pridošla, naivna Starlight. Sedmorka je pod izravnom kontrolom korporacije Vought koja zarađuje na njihovu liku i djelu, ali i ima mračne planove da Sedmorku učini sastavnim dijelom američke vojske.

S druge strane, nalaze se naslovni “The Boys”, dečki bez ikakvih moći koje je okupio mračni Britanac Butcher (sjajni Karl Urban), koji ima neraščišćene račune s Homelanderom iz daleke prošlosti. “Boysima” se, nakon velike tragedije koju je skrivio jedan član Sedmorke, pridružuje simpatični geek Hughie (Jack Quaid), koji kao i Butcher želi osvetu...

Pogledali smo seriju 'Vodič za ubojstva za dobre djevojke': Da nema Emme, bilo bi negledljivo
Pogledali smo seriju 'Vodič za ubojstva za dobre djevojke': Da nema Emme, bilo bi negledljivo

Kroz četiri sezone sukobi “Supeova” i “Boysa” eskaliraju sa sve većim ulozima, sve do najviših sfera političke moći - Pentagona i Bijele kuće. Zato onaj disclaimer s početka teksta i ne treba čuditi - Boysi su najbolje prikazali kako zloporaba političke moći i polarizacija društva mogu dovesti do katastrofalnih posljedica. No tajna uspjeha serije, koja ima svojih vrhunaca i padova, u zaista je maestralnim karakterima s obje strane barikade. Granica između junaka i zlikovaca je izbrisana, a vi ćete ih sve voljeti mrziti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Damir Fazlinović iz serije Lud, zbunjen, normalan osuđen zbog bludničenja nad maloljetnikom
DOBIO GODINU DANA ZATVORA

Damir Fazlinović iz serije Lud, zbunjen, normalan osuđen zbog bludničenja nad maloljetnikom

Mladić iz publike je rekao da je bio žrtva pedofilije kad je imao 14 godina