Obavijesti

News

Komentari 298

Pogledajte ugovor: Bartulica je lagao, mama mu nije pomogla u kupnji kuće na otoku Prviću!

Pogledajte ugovor: Bartulica je lagao, mama mu nije pomogla u kupnji kuće na otoku Prviću!

Majka Božica je kuću s četiri stana u zagrebačkim Gračanima prodala tek u ožujku ove godine, tri mjeseca nakon što je Bartulica kupio kuću na Prviću. Zastupnik je to morao znati jer je on bio opunomoćen za prodaju...

VIDEO

Zastupnik Domovinskog pokreta Stephen Nikola Bartulica se požalio da novinari rade hajku na njega i zadiru mu u privatnost nakon što danima nije odgovorio o podrijetlu imovine za kupnju kuće od 300.000 eura na otoku Prviću. Jučer je putem odvjetničkog ureda poslao priopćenje u kojem ističe da mu majka pomaže podmiriti životne troškove jer mu nakon rata za dva kredita mjesečno ostaje tek 136 eura. Također je naveo da mu je majka financijski pomogla u kupnji kuće jer je prodala vrijednu nekretninu u Gračanima. Imamo ugovor koji pokazuje da to nije točno. 

- Majka zastupnika Bartulice prodala je krajem 2023.g. nekretninu u elitnom zagrebačkom naselju Gračani, te je dobivenim sredstvima odlučila pružiti financijsku podršku sinu Stephenu Bartulici koji je stoga i mogao ući u investiciju kupnje nekretnine na otoku Prviću. Što je u opisanoj obiteljskoj stvari neprirodno ili čak nezakonito kako to prikazuju mediji? - stoji u reagiranju koje je poslao putem odvjetničkog ureda Bartulica.

Bartulica o svojoj majci: 'Sve više sam zahvalan na svemu što si mi dala. Neka te čuva Bog'
Bartulica o svojoj majci: 'Sve više sam zahvalan na svemu što si mi dala. Neka te čuva Bog'

Ugovor o kupoprodaji nekretnine koji imamo, pokazuje da je majka Božica nekretninu u Gračanima prodala tek u ožujku 2024. godine, skoro tri mjeseca nakon što je Bartulica digao kredit za kupnju kuće na Prviću. Dakle, nije ju prodala krajem 2023. i samim tim nije mogla sinu dati financijsku podršku za kupnju nekretnine na otoku Prviću, kako je naveo Bartulica. 

Ugovor o prodaji kuće u Gračanima je potpisan 5. ožujka ove godine, a predugovor kojim je kupac dao kaparu 6. veljače ove godine. Kuću koja ima četiri stana i u kojoj je obitelj živjela su prodali za 280.000 eura, a ugovoreno je da puna cijena bude isplaćena do 15. ožujka. U kući u Nadvinoj ulici u Zagrebu su stanovi površine 60 kvadrata, 57,7 kvadrata, 57,6 kvadrata i 56,7 kvadrata. 

Bartulica (54): Majka mi plaća svakodnevne troškove, prodala je nekretninu u elitnom naselju
Bartulica (54): Majka mi plaća svakodnevne troškove, prodala je nekretninu u elitnom naselju

Ugovor otkriva da je majka baš Bartulici dala punomoć da je zastupa, pa nije moguće da zastupnik Bartulica nije znao kada je nekretnina prodana. Štoviše, on je tu prodaju i vodio. Punomoć za zastupanje, kada se obitelj odlučila prodati kuću, majka je potpisala krajem studenog 2023. godine. Njome je ovlastila Stjepu Bartulicu da nađe kupca i vodi u njeno ime prodaju. Očito je trebalo neko vrijeme da nađu kupca, a ugovor je potpisan u ožujku ove godine, skoro tri mjeseca nakon što je Bartulica već kupio kuću.

Da je majka prodala kuću krajem 2023. godine, postavlja se pitanje zašto mu nije pomogla gotovinom nego je dizao kredit od 270.000 eura. Bartulici je dodatnih 30.000 eura posudio i Vjekoslav Gucić, brat odbjeglog tajkuna Josipa Gucića. Zanimljivo je da se Bartulica u svom očitovanju javnosti uopće nije osvrnuo na tu posudbu koju je morao navesti u imovinskoj kartici, a to nije učinio i time je prekršio zakon i pravila o sprečavanju sukoba interesa. Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa se već bavi slučajem. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 298

VIDEO