Obavijesti

Sport

Komentari 30

Pogledajte na kojem mjestu je Hrvatska završila na ljestvici medalja i tko je najbolji u regiji

Pogledajte na kojem mjestu je Hrvatska završila na ljestvici medalja i tko je najbolji u regiji

Završile su 33. ljetne Olimpijske igre u Parizu. Najuspješnija država na svijetu je SAD, koji je pretekao Kinu u drami posljednjeg događaja. Hrvatska je OI u Parizu zaključila sa sedam osvojenih medalja

VIDEO

Na završnoj ljestvici medalja na Olimpijskim igrama u Parizu Hrvatska je s učinkom od dva zlata, dva srebra i tri bronce završila na diobi 30. mjesta, isti učinak imao je i Azerbajdžan.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Doček hrvatskih olimpijaca na Trgu bana Jelačića 02:26

Zlata su osvojili braća Valent i Martin Sinković u veslanju i Barbara Matić u džudu, srebra Donna Vekić u tenisu i hrvatska vaterpolska reprezentacija, a bronce Miran Maričić u streljaštvu, Sandra Elkasević u bacanju diska i Lena Stojković u taekwondou.

SAD ponovno najbolji

Na vrhu su opet završili sportaši SAD-a. Amerikancima je status najuspješnije države donijela ženska košarkaška reprezentacija koja je u dramatičnom finalnu pobijedila domaćina Francusku 67-66, a to zlato presudilo je u konačnom poretku jer je Kina vodila do posljednjeg događaja na Olimpijskim igrama.

SAD je osvojio ukupno 126 medalja od čega 40 zlata, 44 srebra i 42 bronce. Kina je druga s ukupno 91 medaljom - 40 zlata, 27 srebra i 24 bronce. Treći je Japan s 45 medalja (20 zlata, 12 srebra i 13 bronci), četvrta Australija s 53 medalje (18 zlata, 19 srebra i 16 bronci), a peta domaćin Francuska sa 64 medalje (16 zlata, 26 srebra i 22 bronce).

Hrvatska je, dakle, završila među 30 najboljih zemalja, a što se tiče država iz regije, bolje od nas su Italija na devetom mjestu s 40 medalja (12 zlata, 13 srebra i 15 bronci), Mađarska, koja je 14. s ukupno 19 medalja (šest zlata, sedam srebra i šest bronci), zatim Srbija koja je OI završila na 27. mjestu s pet medalja, ali više zlatnih odličja od naših sportaša. Srbi su osvojili tri zlata, jedno srebro i jednu broncu.

Slovenija je iza nas, na 34. mjestu s tri osvojena odličja (dva zlata i jedno srebro), Kosovo na 73. mjestu s dvije medalje (jedno srebrno i jedna bronca), a Albanija na 80. mjestu s dvije bronce.

Ukupno je čak 91 reprezentacija osvajala medalje na Igrama u Parizu, a 63 zemlje mogu slaviti i olimpijske pobjednike.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 30

VIDEO

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...
BURAN DAN U MAKSIMIRU

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...

Plus+ Za prvu navijačku želju treba platiti odštetu, iako ne trenira nikoga. Niko Kovač Bobanov je favorit, već je vodio trojicu dinamovaca. Nakon dva najteža poraza u povijesti Lige prvaka, jedan je trener dobio otkaz, drugi nije

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?
VRUĆA STOLICA

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?

Neki bivši treneri "modrih" trenutačno su zauzeti, drugi pak slobodni, a u kombinacijama se spominje i angažman Nike Kovača. Pitali smo vas tko bi trebao voditi Dinamo u nastavku sezone
Doznajemo: Sergej Jakirović je bivši, Dinamo smijenio trenera
PRESUDIO MU BAYERN

Doznajemo: Sergej Jakirović je bivši, Dinamo smijenio trenera

Nakon dvodnevnog sasjedanja u Maksimiru su presudili Jakiroviću. Prvi favorit za nasljednika Niko Kovač za sebe i svoj stožer traži plaću kakvu nije zarađivao niti jedan igrač u Dinamovoj povijesti