Obavijesti

Sport

Komentari 104

Pogledajte ljestvicu Lige prvaka nakon tri kola! Dinamo je sad ispred Bayerna, Milana, Atletica

Pogledajte ljestvicu Lige prvaka nakon tri kola! Dinamo je sad ispred Bayerna, Milana, Atletica

SALZBURG - DINAMO 0-2 'Modri' su nakon 26 godina pobijedili u gostima u Ligi prvaka, zaradili 2,1 milijun eura i skočili na mjesto koje im donosi nastavak natjecanja. A mnogi velikani zaostaju

Završilo je treće kolo nogometne Lige prvaka, a Dinamo je dočekao tek drugu gostujuću pobjedu u glavnoj fazi ovog natjecanja (ne računajući kvalifikacije), prvu nakon rujna 1998. kad je u Nizozemskoj lobom Josipa Šimića pao Ajax. "Modri" su tijesno svladali Salzburg 2-0 golovima Sandra Kulenovića i Brune Petkovića tako u džep spremili, nakon 700.000 eura za remi protiv Monaca, novih 2,1 milijun eura.

Pokretanje videa...

100 godina prvog igrališta Dinama 02:10

Otvaranje elitnog natjecanja za hrvatskog prvaka bilo je iznimno bolno i sramotno, onih 9-2 protiv Bayerna u Münchenu. Protiv Monaca su "modri" ispustili vodstvo 2-0 i osvojili bod, no nakon ova tri u Salzburgu situacija ipak izgleda podosta bolje po pitanju plasmana na ljestvici i šansi za nastavak natjecanja u Ligi prvaka.

Dinamo je s četiri boda na 22. mjestu. S obzirom na visok poraz u Njemačkoj i dalje ima vrlo slabu gol-razliku od -5 pa je posljednji s momčadima koje imaju četiri boda, ali pogled na situaciju ispod njega ipak nudi i dosta toga pozitivnoga. Naime, na tri je boda ostao Bayern novim porazom u Barceloni, potom Girona, Milan, Atletico, Club Brugge, PSV, Bologna, Šahtar, kao i društvo bez bodova, Leipzig, Sturm, Crvena zvezda, Salzburg, Young Boys i Slovan Bratislava.

Susret Salzburga i Dinama u Ligi prvaka, Kulenovi? je strijelac za 0:1 Dinama

Baš će u Bratislavi Dinamo nastaviti europsku avanturu i dobiti novu priliku za tri boda kojima bi se dodatno približio mjestu u šesnaestini finala. Naime, svi klubovi od devetog do 24. mjesta razigravat će za osminu finala, a prvih osam momčadi ide direktno među najboljih 16. Za hrvatski nogomet to bi u reformiranom Uefinu natjecanju nesumnjivo bila velika, velika stvar. Prema nekim prognozama, deset bodova trebalo bi biti dovoljno za prolazak.

Raspored Dinama do kraja Lige prvaka

  • Slovan Bratislava - Dinamo, 5. studenog, 18.45
  • Dinamo - Borussia Dortmund, 27. studenog, 21 sat
  • Dinamo - Celtic, 10. prosinca, 18.45
  • Arsenal - Dinamo, 22. siječnja, 21 sat
  • Dinamo - Milan, 29. siječnja, 21 sat
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 104
Salzburg - Dinamo 0-2: 'Modri' očitali lekciju u Austriji i nakon 26 godina pobijedili u gostima
3. KOLO LIGE PRVAKA

Salzburg - Dinamo 0-2: 'Modri' očitali lekciju u Austriji i nakon 26 godina pobijedili u gostima

Dinamo je pobijedio u Austriji protiv Red Bull Salzburga 2-0. Golove za "modre" zabili su Kulenović i Petković, a kod oba je asistenciju dodao Ristovski