Obavijesti

Show

Komentari 12

Pogledajte ispijenog Matthewa u ulozi HIV pozitivnog čovjeka

Pogledajte ispijenog Matthewa u ulozi HIV pozitivnog čovjeka
5

Film 'Dallas Buyers Club' u američkim kinima trebao bi se početi prikazivati početkom studenog. Matthewu McConaugheyju zbog ove uloge smiješi se Oscar

VIDEO

Zbog uloge HIV pozitivnog teksaškog električara Rona Woodroofa u filmu 'Dallas Buyers Club', Matthew McConaughey (43) morao je izgubiti čak 18 kilograma. U prvom traileru filma vidljiva je šokantna transformacija glumca koji uplakan, ljut i frustriran pokušava prošvercati lijekove za virus HIV-a koji nisu dopušteni u SAD-u kako bi si produžio život.

Film, čija se radnja odvija 1985. godine u Dallasu, počinje u liječničkoj ordinaciji u kojoj Ronu liječnik priopći da je HIV pozitivan.

- Jeste li ikada koristili intravenozne droge ili imali homoseksualna iskustva? - pita liječnik Rona koji mu govori da je sigurno pogriješio.

Nakon što mu je rečeno kako mu preostaje još 30 dana života, odluči pronaći način kako bi što duže preživio.

- Ne postoji ništa što može ubiti Rona Woodroofa u 30 dana - izjavi Ron koji traži pomoć liječnice Eve Saks koju glumi Jennifer Garner.

No nakon što shvati da se lijekovi za virus HIV-a mogu naći samo u inozemstvu jer nisu odobreni u SAD-u, odlazi u Meksiko kako bih ih prošvercao. Granicu prelazi kao svećenik i govori carinskim službenicima da nema ništa za prijaviti. 

Woodroof je naposljetku živio još ukupno 2191 dan prije no što je umro 12. rujna 1992. godine i to šest godina nakon što mu je dijagnosticiran HIV.

U filmu se pojavljuje i Jared Leto i to u ulozi HIV pozitivnog transeksualca koji je za tu ulogu morao smršaviti 14 kilograma. Šuška se da bi McCounaugheyju i Letou zahvaljujući ovim ulogama mogli pripasti zlatni kipići na dodjeli Oscara 2014. godine. Film bi se u američkim kinima trebao početi prikazivati početkom studenog.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 12

VIDEO

Damir Fazlinović iz serije Lud, zbunjen, normalan osuđen zbog bludničenja nad maloljetnikom
DOBIO GODINU DANA ZATVORA

Damir Fazlinović iz serije Lud, zbunjen, normalan osuđen zbog bludničenja nad maloljetnikom

Mladić iz publike je rekao da je bio žrtva pedofilije kad je imao 14 godina