Pjevačica Ivana Banfić te pisac i scenarist Velimir Grgić posljednji su stali pred žiri u sastavu Klemenčić - Pažanin - Špiček i odlučili ih 'zavesti' azijskim jelom. Prošli su dalje, a najavljuju borbu za vrh
Počela je nova sezona kuhanja: Ivana Banfić i Velimir Grgić s azijskim jelom izborili prolazak
U ponedjeljak navečer na RTL-u je počela nova sezona kulinarskog showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!'. Šarolika ekipa kandidata pripremila je raznovrsnija jela, a samo ih je petero dobilo zeleno svjetlo od stručnog žirija. Na kulinarske audicije na neviđeno pristigli su kandidati iz svih dijelova Hrvatske, svih uzrasta i stilova kuhanja. Pred Željkom Klemenčić, Ivanom Pažaninom i Tomislavom Špičekom nije bio lak zadatak jer su trebali kušati mnoštvo specijaliteta pa na temelju okusa i izgleda samog jela odlučiti prolazi li pojedini kandidat ili par u daljnju fazu natjecanja.
Prve natjecateljice koje su stale pred stručni kulinarski sud bile su prijateljice Barbara Miholić i Nives Dilberović iz Zagreba koje svojim jelom nisu oduševile žiri, ali su ga zato dobro nasmijale s neuspjelim rezancima i prepečenom piletinom. Drugi kandidat bio je povratnik iz prethodne sezone, legendarni bubnjar Šime koji ovaj put nije pripremao 'tunjetinu', već tjesteninu s kozicama.
„Ovo nije neukusno jelo, ali Ivan je dobio neočišćene kozice, a mislim da se mogao postići i bolji okus“, komentirao je Špiček prije nego što je ugledao Šimu, a onda su svi prasnuli u smijeh. Žiriju je bilo drago vidjeti poznato lice, pohvalili su ga za njegov napredak, no svejedno to nije bilo dovoljno za prolazak dalje.
Nakon niza crvenih kuhača, pred žiri je stala Tea Vignjević iz Rijeke koja je za svoju svinjetinu s timijanom i povrćem uspjela zaraditi dvije zelene kuhače od Špičeka i Željke te proći u drugu fazu natjecanja.
„Pažanin me totalno ubio s komentarima, ali prošla sam“, prokomentirala je Tea.
Prolazak je osigurao i Nebojša Rančić, iako je u potpunosti zbunio žiri s kombinacijom piletine u woku s krumpirom.
„Ne znam što bi ovo predstavljalo, nije prilog, nije konkretno, nije ni jušno jelo…“ komentirao je Pažanin, a u nedoumici je bila i Željka: „Okusom mi je dobro, ali ne mogu dešifrirati koje je to jelo!“
Unatoč problemima koje je njegovo jelo zadalo, Nebojša je dobio zelenu kuhaču od Željke i Špičeka te je naučio važnu lekciju za buduće dane kuhanja – wok ne ide s krumpirom.
Poteškoće s vremenom i oko pripreme jela imala je i Paula Car koja inače radi kao kuharica u restoranu, a sad nije bila zadovoljna svojom izvedbom: „Sramim se svog jela jer nije dekorativno ni lijepo. Možda sam prekritična, jelo je ukusno, ali ne izgleda lijepo…“
Bez obzira na to što njezino jelo nije možda izgledalo najbolje, okus je bio vrlo dobar te je Paula zaradila dvije zelene kuhače i pustila suze radosnice zbog tih sretnih vijesti.
Kao šećer na kraju epizode, pred žiri je stigao poznati dvojac – pjevačica Ivana Banfić te pisac i scenarist Velimir Grgić koji su Klemenčić, Pažanina i Špičeka odlučili „zavesti“ azijskim jelom.
„Imam hrpu kuharica doma i kako se nismo mogli odlučiti koje ćemo jelo pripremati na audicijama, slikala sam najbolje recepte i slala ih u našu zajedničku grupu. Tako smo zajedno odabrali – wok svinjetinu s kikirikijem“, priznala je Ivana i otkrila kako će ona biti glavna zadužena za kuhanje, a Velimir za, kako u šali kaže – gunđanje! Nakon što su imali malo problema oko prezentacije jela, Banfić i Grgić su stali pred žiri, a njima je bilo drago što će se u kuhanju okušati i estradna imena.
„Vizualno mi je došlo slabo kad sam to vidio, ali okusi su dobri“, komentirao je Pažanin, s čime se složio i ostatak žirija pa su tako paru odlučili dati prolaz.
„Sretni smo jer idemo dalje! Idemo na pobjedu, idemo po zlato, nismo došli gubiti vrijeme!“, kazali su Ivana i Velimir za kraj.