Obavijesti

Sport

Komentari 16

Plenković u olimpijskom selu: Uzeo reket i nasmijao Donnu

Plenković u olimpijskom selu: Uzeo reket i nasmijao Donnu
5

Ja ću pratiti sve. Otići ćemo danas na rukomet, Hrvatska igra protiv Japana. Nakon toga ja moram nazad u Hrvatsku, ali ministar turizma će ostati, on će posjetiti više sutrašnjih borilišta, rekao je Plenković

VIDEO

Hrvatski premijer Andrej Plenković u petak je kao svečani uzvanik pratio veliku ceremoniju otvaranja Olimpijskih igara u Parizu. Nakon što je sebi i svojim ministrima podigao plaće, ne bi trebao imati problema s novcem na putovanju u Francuskoj. Poslije otvaranja odlučio je posjetiti hrvatske sportaše u olimpijskom selu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Pripreme za Olimpijske igre u Parizu 06:55

Plenković je u Pariz poveo i novog ministra turizma i sporta Tončija Glavinu. U očito dobrom raspoloženju premijer se družio s proslavljenim hrvatskim veslačima braćom Sinković i tenisačicom Donnom Vekić.

Plenković je nahvalio organizatore zbog hrabrosti da po prvi puta otvaranje bude van dvorane.

- Bilo je sve zaista pažljivo isplanirano, osim vremenskih uvjeta. Nažalost, Pariz i organizatore pogodila je velika kiša koja pada i danas. A i donekle, kad se gleda uživo ovo otvaranje, umanjila doživljaj ovoga spektakla, ali mislim da su se zaista potrudili. Prvo otvaranje van stadiona, tako da je to bio jedan pregled francuske i pariške povijesti. Njihove vrijednosti koje oni najčešće gledaju kroz optiku, da su preneseni, budu univerzalne vrijednosti. Mislim da je to bila cijela ideja ovoga otvaranja - rekao je premijer. 

Paris 2024 Olympics

Iako se u mladosti bavio košarkom, dok ga anemija nije spriječila da postigne velike uspjehe, Plenković je pokazao kako je spretan i s reketom. Doduše, ne znamo što o tome misli Donna Vekić koju su fotografi uhvatili kako se smije od uha do uha.

- Želim prije svega čestitati Hrvatskom olimpijskom odboru, potpori koju daje vlada, Ministarstvo turizma i sporta, svim sponzorima koji su pomogli i za Hrvatsku kuću u Parizu, koja će biti mjesto događanja, brojnih susreta svih onih koji će posjetiti olimpijske igre i dati podršku našim sportašicama i sportašima. Vrlo ugodna atmosfera, lijepa kohezija između različitih sportova, sportašica, naših sportaša, tako da sve djeluje da su preduvjeti stvoreni za uspjehe i zato smo tu da damo potporu njima bilo u pojedinačnim ili momčadskim sportovima, da ponovno osvojimo nekoliko medalja i na ovim olimpijskim igrama - kazao je.
 

Paris 2024 Olympics

Iako su Olimpijske igre s natjecanjima započele još u srijedu, danas je nastupom Damira Martina otvorene Igre za hrvatske predstavnike. On je s drugim mjestom u svojoj skupini prošao u četvrtfinale, braća Anton i Patrik Lončarić u dvojcu na pariće u polufinale, a Sinkovići i Vekić prvi nastup imaju u nedjelju.

Paris 2024 Olympics

Za kraj je otkrio na koje će sportove obratiti posebnu pozornost.

- Ja ću pratiti sve. Otići ćemo danas na rukomet, Hrvatska igra protiv Japana. Nakon toga ja moram nazad u Hrvatsku, ali ministar turizma će ostati, on će posjetiti više sutrašnjih borilišta i biti sa našim sportašicama i sportašima, pa i sa vaterpolistima koji igraju sutra popodne - zaključio je Plenković. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 16

VIDEO

VIDEO Slaven - Dinamo 4-1: Novi epski raspad 'modrih', fenjeraš ih razbio za prvo slavlje sezone!
POGLEDAJTE VIDEO

VIDEO Slaven - Dinamo 4-1: Novi epski raspad 'modrih', fenjeraš ih razbio za prvo slavlje sezone!

Činilo se da će 'modri' rutinski proći kroz Koprivnicu nakon gola Petkovića, ali već do poluvremena su ispustili prednost, a onda se u nastavku opet potpuno raspali i primili čak tri komada

VIDEO Na tvorničke postavke! Pogledajte strašni nokaut kojim je Dubois deklasirao Joshuu
U PETOJ RUNDI

VIDEO Na tvorničke postavke! Pogledajte strašni nokaut kojim je Dubois deklasirao Joshuu

Meč dvojice Britanaca u borbi za naslov teške kategorije pripao je Danielu, koji je u petoj rundi nokautirao izazivača Joshuu. Prepun Wembley (96.000 ljudi) svjedočio je dominantnom nastupu Duboisa
Brutalni Dynamite! Dubois je uspavao Joshuu i obranio pojas svjetskog teškaškog IBF prvaka
DOMINANTAN NASTUP

Brutalni Dynamite! Dubois je uspavao Joshuu i obranio pojas svjetskog teškaškog IBF prvaka

Pred 96 tisuća gledatelja na kultnom Wembleyu, Daniel Dubois naprosto je "razbio" izazivača Anthonyja Joshuu i zasluženo obranio pojas. Podsjetimo, svjetski prvak je u lipnju pobijedio našeg Filipa Hrgovića...