Obavijesti

Plavi podrum najbolji restoran u Hrvatskoj, a Tač u Zagrebu

Plavi podrum najbolji restoran u Hrvatskoj, a Tač u Zagrebu
3

Poslovni dnevnik dodijelio je nagrade Gastrofej 2013. najboljim poslovnim restoranima u konkurenciji tridesetak ponajboljih hrvatskih restorana

Zagrebački restoran Tač i restoran  Plavi podrum iz Voloskog dobitnici su nagrade Gastrofej 2013. za najbolje poslovne restorane u Zagrebu, odnosno Hrvatskoj. Nagradu je organizirao Poslovni dnevnik u suradnji s PBZ Cardom i American Express karticom, a svečana dodjela održana je u srijedu u restoranu Tač.  

Za razliku od prošlogodišnjeg Gastrofeja kada se birao samo najbolji poslovni restoran u Zagrebu, nagrada je ove godine proširena na cijelu Hrvatsku. U konkurenciji su sudjelovali ponajbolji hrvatski restorani, a u uži izbor ušlo je 32 finalista – 12 u Zagrebu te 20 u ostatku Hrvatske.  Žiri je više od tri mjeseca obilazio odabrane restorane u većim hrvatskim gradovima te s jednom do pet zvjezdica ocjenjivao hranu, izbor vina, ambijent, lokaciju te brzinu i kvalitetu usluge. Najbolji restorani uspjeli su spojiti sve te ugostiteljske vrline, a istodobno su zadovoljili zahtjevne kriterije koji ih čine i poslovnima. Žiri je na koncu dao svoj opći dojam o restoranima, a oni s najviše zvjezdica zaslužili su nagradu Gastrofej 2013. u svojoj kategoriji. 

Ove godine imali smo još teži zadatak nego prošle. Odlučivale su zaista nijanse.  Zbir ocjena  razlikuje se tek u decimalama.  Jedan je pobjednik u Zagrebu, jedan u ostatku Hrvatske, a svi ostali su drugi. Cijela akcija Poslovnog dnevnika i njegovih partnera je pokazala da je stupanj hrvatske gastronomije u najosjetljivijem dijelu, a to je poslovna gastronomija,  na vrlo visokom nivou“, poručio je Veljko Barbieri

U uži izbor najboljih restorana ušli su još Academia, Apetit city, Bota Šare Mali Ston, Bruna, Burin, Dubravkin put, Foša, Galija, Gašpar, Gračanka- Kamanjo, Kadena, Karlo, Kod Ruže, Kod špilje, Korana, Korkyra, Kormoran, Kottni, Kukuriku, Lamut, Lido, Mala hiža, Milan, Nautika, Noštromo, Oliva, Stari Puntijar, Tratoria al Pittor, Zlatne gorice te Zlatna ribica. 

I ove godine dodjelu nagrade Gastrofej 2013. omogućili su generalni pokrovitelji nagrade, PBZ Card i American Express, a akciju odabira najboljeg poslovnog restorana podržali su i Triglav osiguranje, Zvijezda, Velpro i Vina Belje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Transferi uživo: Milan skovao plan kako privući Olma, talent Dinama vratio se u Lokomotivu
ZIMSKI PRIJELAZNI ROK

Transferi uživo: Milan skovao plan kako privući Olma, talent Dinama vratio se u Lokomotivu

Zimski prijelazni rok u HNL-u počinje 10. siječnja, ali klubovi već tjednima marljivo rade na pojačanjima. Pod posebnim povećalom bit će Hajduk, Rijeka i Dinamo koje u nastavku sezona čeka dramatična borba za titulu