Ova pomalo neobična varijanta pizze priprema se na štednjaku u tavi, a kao podloga se poslažu šnite tanko narezanog krumpira na koji se posipa parmezan pa dodaju ostali sastojci
Pizza bez brašna na podlozi od krumpira: S pršutom i jajetom
Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Znanstvenici savjetuju: U doba korone pomaže - pečenje kruha
Sastojci:
- 1 veliki krumpir
- 2 žlice parmezana
- 1/3 šalice (od 2,4 dl) umaka od rajčice
- 1 žličica origana
- 2 srednje velika šampinjona
- 170 g mozzarelle
- 1 jaje
- 4 šnite pršuta ili šunke
- papar
![](https://img.24sata.hr/IeZJNfVTucrvJNxsP-qS85v3P_s=/622x0/smart/media/images/2020-16/pizza.jpg)
Postupak:
Krumpir narežite na tanke kriške. Ako je krumpir mlad, ne morate ga guliti. Potom u tavi zagrijte malo maslinovog ulja i poslažite kriške krumpira u oblik ventilatora, slažući ih izvana prema unutra - trebaju se malo preklapati.
Na to stavite parmezan i pokrijte tavu pa pržite na štednjaku pet minuta. Nakon toga, na tu podlogu ravnomjerno raspodijelite umak od rajčice pa dodajte origano. Na to rasporedite gljive i mozzarellu u krug, a u sredini ostavite rupu u koju ćete staviti jaje.
Pokrijte tavu i ostavite na štednjaku još 6 minuta, a potom pažljivo prebacite na tanjur.
Na kraju dodajte pršut ili šunku i posipajte svježe mljevenim paprom.
Kako to napraviti pogledajte u videu OVDJE.
Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Kiseli kruh rađen s puno ljubavi i to od kvasa starog 2,5 godine
POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA - kuhar Ivan Pažanin:
Pokretanje videa...
![](https://img.24sata.hr/6Ev1HIFHVzfmtlWCkvHsIxgIt4g=/880x587/smart/media/images/2019-41/69879599-143990313522974-3747517625357922129-n.jpg)