Ovaj kolač savršen je desert nakon ručka, no može se jesti i kao međuobrok, uz toplu kavu ili čaj. Umjesto badema možete dodati grubo nasjeckane orahe, odlično idu uz jabuke
RECEPT
Pita od jabuka, badema i cimeta
Sastojci:
- tijesto: 400 g brašna, 250 g maslaca, 80 g šećera, 3 žlice vrhnja, 1 žlica ruma, korica od limuna
- nadjev: 500 g jabuka, 50 g šećera, 30 g grožđica, rum, 50 g narezanih badema, malo cimeta
- ostalo: 30 g šećera za posipanje, jaje za premazivanje
Postupak:
Svi sastojci za tijesto se umiješaju pa se se ostavi na hladnom sat vremena. Potom se podijeli u dva dijela i razvalja u veličinu protvana. Jabuke se ogule, izrežu na tanke ploške i izmiješaju sa šećerom, grožđicama, rumom, bademima i cimetom.
Prvi dio tijesta stavi se kratko peći pa se tek nakon toga stavlja nadjev, prekrije se drugim dijelom tijesta, premaže jajetom i stavi u pećnicu. Pecite oko pola sata na 180 do 200 stupnjeva, dok tijesto ne dobije lijepu, blago zlatnu boju. Na kraju pospite šećerom.
Prijedlog: Tijesto koje se stavlja na jabuke možete izrezati na trakice i ispreplesti, izgledat će predivno.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku