Obavijesti

Show

Komentari 15

Petra Plantak iz 'Masterchefa': Cimerica me učila kako kuhati

Petra Plantak iz 'Masterchefa': Cimerica me učila kako kuhati
3

ZAPLIVALA TEK S 24 Petra iz 'Masterchefa' do prije četiri godine užasavala se dubine. Dečko Petar joj je pomogao prebroditi strah od morskih dubina

Amaterska kuharica nije bila na ljetovanju dok nije upoznala dečka Petra. Pomogao joj je prebroditi strah od morskih dubina.

- Najčešće kuham ćušpajze - rekla je Petra Plantak (28) iz Novog Marofa.

Studentici ekološke poljoprivrede isprva je kuhala cimerica, koja je putovala svijetom i radila joj specijalitete iz zemalja koje je posjetila. Petra se na fakultetu zaljubila u vršnjaka Petra. Dečko joj je, kaže, pomogao riješiti se trauma.

- Naučio me plivati prije četiri godine. Imala sam strah od gubljenja tla pod nogama - otkriva Petra.

Zagorsko-dalmatinsko-istočnjački roštilj

SASTOJCI:

vratina narezana na odreske, smrznute zelene mahune (1 paket), češnjak, sol, papar, maslinovo ulje, balzamični ocat, jabučni ocat, šećer, maslac, shoyu umak

PRIPREMA:

1. Obrađenu vratinu narezanu na odreske debljine 2 cm mariniramo u đumbiru, češnjaku, shoyu umaku i balzamičnom octu.

2. Mahune oparimo 2 puta i stavimo na paru da omekšaju. Začinimo maslinovim uljem, balzamičnim i jabučnim octom.

3. Zagrijanu grill tavu premažemo uljem i stavimo peći vratinu 10-ak minuta.

4. Napravimo sirup od 100 ml vode i 100 g šećera. Glaziramo i napravimo lamelle (tanke listiće) od češnjaka i đumbira. Izvadimo ih i stavimo na masni papir u pećnicu na 125°C dok ne budu hrskavi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 15