Obavijesti

Show

Komentari 8

Petar Tucman o 'Životu na vagi' i 'MasterChefu': 'Bio sam tužan, ali ponosan. Favorit? Imam ih 2'

Petar Tucman o 'Životu na vagi' i 'MasterChefu': 'Bio sam tužan, ali ponosan. Favorit? Imam ih 2'
11

Petar Tucman je u 'Život na vagi' ušao sa 174 kilograma, a izgubio je čak 60 tijekom showa i 10 kila vani. Nakon showa nastavio je i dalje raditi na svom izgledu, a dospio je daleko i u 'MasterChefu'...

VIDEO

Pokušavam se pridržavati zdravijeg načina života koliko god prilike dopuštaju. Nekad posrnem, nekad preskočim trening, ali ne dam se. Svakodnevna je to borba, priča nam Petar Tucman kojega smo ranije gledali u 'Životu na vagi', a sada je bio i kandidat 'MasterChefa' u kojem je ušao u najboljih pet natjecatelja.

Sjećate li ih se iz drugih emisija? Petar Tucman kuha, Klara Perko se bori za ljubav, a Marin pjeva
Sjećate li ih se iz drugih emisija? Petar Tucman kuha,  Klara Perko se bori za ljubav, a Marin pjeva

Izgubio oko 70 kilograma

Petar je bio jedan od kandidata treće sezone 'Života na vagi' koja se emitirala 2018. godine. Bila je to treća sezona showa, jedna od najpopularnijih, a pobjedu je te godine odnio Alen Abramović. Petru je finale izmaknulo za dlaku. 

U show je ušao sa 174 kilograma, a izgubio je čak 60 tijekom showa i 10 kila vani. Nakon showa nastavio je i dalje raditi na svom izgledu.

Trenutačno mu kilaža, kaže nam, varira između 120 - 125 kilograma. Gledatelje ispred malih ekrana osvojio je humorom i iskrenošću, a kaže nam i 'Život na vagi' i 'MasterChef' ostat će mu u lijepo sjećanju.

- Drago mi je da su me gledatelji zapamtili. Nisam nikad ništa glumio pred kamerama pa mi je drago zbog toga. Ova emisija je nekako više temeljena na vještini i znanju i snalažljivosti - ispričao nam je.

'Putevi su nam se s vremenom razdvojili'

Pričao je 2018. da mu je želja smršavjeti, a onda napraviti i mušku špagu i naučiti voziti snowboard. Pitali smo ga je li ostvario svoje ciljeve:

- Ništa od toga nisam ostvario, što ne znači da neću. U međuvremenu sam promijenio karijeru i bavim se s onim što sam uistinu od uvijek želio. Nekako mislim da sam kompenzirao ovu špagu - priznao nam je.

Romb je koštao Petra Tucmana ostanka u MasterChefu: 'Žao mi je što sam ispao na glupostima'
Romb je koštao Petra Tucmana ostanka u MasterChefu: 'Žao mi je što sam ispao na glupostima'

S nekim kandidatima iz 'Života na vagi' i dalje je kontaktu. 

- Nekako su nam se putovi s vremenom razdvojili, ali isto s nekima sam još u povremenom kontaktu. Više s kandidatima iz drugih sezona nego iz moje - priznao nam je, a novu sezonu nije uspio pratiti zbog snimanja 'Masterchefa'.

Sve je krenulo motanjem oko mame, tete i bake

Petru ovo nije prvi put da je u 'MasterChefu', natjecao se i prošle sezone, no ispao je u sedmoj epizodi. Ljubav prema kuhanju u njegovom životu prisutna je od malih nogu.

- Odlučio sam se prijaviti nakon što prošlu godinu nisam prošao bootcamp. Mislim da nisam pokazao sve što sam htio pa nisam odustajao. Ljubav prema kuhanju je krenula motanjem oko mame, baki, teta dok su kuhale, naravno svoje prste u tome su imale legendarne kulinarske tv emisije dok sam bio dijete. Tada sam 'shvatio' svoju fascinaciju hranom i kuhanjem - ispričao nam je.

Voli ćufte i pire krumpir

Najviše voli jesti ćufte i pire krumpir, bilo kakve valjuške, dobar komad mesa ili ribe, sushi. Najviše voli pripremati nešto fino i skromno, a onda se to nakon duge i lagane pripreme, kaže nam, pretvori u nešto spektakularno.

- Uz malo truda i puno vremena i ljubavi volim impresionirati osobe za koje kuham - ispričao je simpatični Petar. 

Petar je ušao među pet najboljih u 'MasterChefu', a kada je ispao osjećaji su mu bili podijeljeni.

- Kad sam ispao, osjećaji su mi bili podijeljeni. Osjećao sam neku tugu jer nisam dao sve od sebe, a opet neki ponos s druge strane do kuda sam dogurao. Riječi koje mi je žiri uputio na kraju su bile prekrasne i zauvijek ću ih pamtiti - rekao nam je, a otkrio nam je i imali li favorita za pobjedu u kulinarskom showu:

'Izdvojio bih Luku i Manuela'

- Dosta mojih favorita je ispalo ranije, ali svaka osoba u top 5 zaslužuje sve to. Ipak izdvojio bih Luku i Manuela zbog njihovog pogleda na hranu, kuhanje, okuse, to što su super mlade osobe isto nije na odmet.

Koautor recepata u knjizi trenerice Sanje

Vježba, kuha, pjeva u hardcore punk bendu Sentence, a koautor je i recepata u knjizi trenerice Sanje Žuljević koja je gledateljima također poznata iz 'Života na vagi'.

- Suradnja sa Sanjom je bila interesantna. Sanja je tražila dosta od tih recepata što je nekad bilo izazovno, (govorim o balansu između okusa i zdravog obroka), ali na kraju sam jako zadovoljan knjigom. A nadam se da je i Sanja - rekao nam je.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Petar Tucman (@tucosh)

Svestrani Petar voli provoditi i vrijeme u prirodu, družiti se na kavama/hrani, čitati knjigu, slušati punk glazbu. A kakvi su mu planovi za budućnost?

- Trenutačni planovi su raditi i učiti i usavršavati se u onome čega se užasavam, a to je fine dining. Volio bih usavršiti i popraviti neke vještine, tako da je prvi korak zaposliti se u jako dobrom restoranu s odličnim mentorima - zaključio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 8

VIDEO

Igor Delač za 24sata: 'Dali su mi tri mjeseca života, bolest me zaustavila, ali sam pobijedio...'
PJEVA 'GODINE PROLAZE'

Igor Delač za 24sata: 'Dali su mi tri mjeseca života, bolest me zaustavila, ali sam pobijedio...'

Plus+ Kao dijete je otkrio strast prema glazbi i bubnjevima, a do danas je izdao pet albuma i pobijedio zloćudnu bolest. S novom pjesmom se našao uz bok Rozgi, Nini, Vanni...