Obavijesti

News

Komentari 31

Voki-tokiji i pageri zabranjeni na aerodromu u Bejrutu. Borell: Ovo je zabrinjavajuće...

Voki-tokiji i pageri zabranjeni na aerodromu u Bejrutu. Borell: Ovo je zabrinjavajuće...

U Libanonu su pejdžeri primili poruku koja je izgledala kao da dolazi od vodstva Hezbolaha, a ona je aktivirala eksploziv. Sad izbjegavaju koristiti bilo kakvu vrstu telefona

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja

Raste broj poginulih

Broj poginulih u eksploziji voki-tokija porastao je na 25, a ozlijeđeno je 608 osoba, izjavio je libanonski ministar zdravstva. Eksplozije pagera u utorak ubile su 12 ljudi i ozlijedile gotovo 3000, dok su u srijedu uslijedile eksplozije voki-tokija.

Borell: Ovo je zabrinjavajuće

Visoki predstavnik EU Josep Borrell nazvao je eksplozije u Libanonu "iznimno zabrinjavajućima" i upozorio na rizik opasne eskalacije u regiji. Također je jučer razgovarao s libanonskim ministrom vanjskih poslova Abdallahom Bou Habibom.

-  Čak i ako se čini da su napadi bili ciljani, imali su teške, neselektivne, kolateralne žrtve među civilima, a stradala su i djeca - rekao je.

- Europska unija poziva sve zainteresirane strane da spriječe sveobuhvatni rat koji bi imao teške posljedice za cijelu regiju i šire - poručio je Borrell.

Nastavljaju se napadi 

Izraelska vojska izvela je zračne napade na sedam Hezbolahovih lokacija u južnom Libanonu, uključujući vojne zgrade i skladište oružja. Ovi napadi uslijedili su nakon ranjavanja najmanje osam Izraelaca u Hezbolahovom raketnom napadu iz Libanona.

- Dron je viđen kako prelazi iz Libanona u izraelski teritorij i pada blizu sjeverne granice Izraela. Požar je izbio nakon pada drona u blizini mjesta Beit Hillel te su pozvane vatrogasne službe - objavio je IDF. 

Izraelci evakuiraju ranjene

Izraelska vojska evakuirala je ozlijeđene helikopterom nakon napada raketom ispaljenom iz Libanona na sjever Izraela. Prema izraelskim medijima, najmanje osam osoba je ranjeno.

Turski ministar vanjskih poslova Hakan Fidan rekao je da ga brine sve veći sukob na Bliskom istoku.

- Eskalacija u regiji je zabrinjavajuća. Vidimo kako Izrael korak po korak pojačava svoje napade prema Libanonu - poručio je.

Komentari 31