Obavijesti

News

Komentari 6

Pastirica iz Omiša: 'Jednoj ovci su odrubili glavu i bacili je u bunar. Krvi je bilo posvuda'

Pastirica iz Omiša: 'Jednoj ovci su odrubili glavu i bacili je u bunar. Krvi je bilo posvuda'

Išla sam tragovima krvi i našla sam ispod lišća mali poklopac ispod kojeg je bio bunar i unutra bačena ovca odrubljene glave, kazala je šokirana pastirica koja godinama brine o stadu ovaca u omiškom zaleđu

Zajedno sa svojim prijateljem Jozom Miljakom brinem o stadu ovaca. Ovce su stacionirane u Radmanovim Mlinicama, ali odu u šetnju okolo. Prošle srijede odšetale su do mjesta Zvečanje poviše Gata gdje ih je netko dobro prebio, a jednoj ovci je odrubio glavu, kazala je za dalmacijadanas.hr potresena Antoneta Breznik, pastirica koja brine o stadu ovaca nedaleko od Omiša. 

Antoneta je tog dana, odnosno 19. listopada u prijepodnevnim satima u blizini mjesta Zvečanje svjedočila strašnim scenama.

- Imala sam što vidjeti, sve krvavo! Ovce krvave, prestrašene. Prestrašna scena! Išla sam tragovima krvi i našla sam ispod lišća mali poklopac ispod kojeg je bio bunar i unutra bačena ovca odrubljene glave - priča te dodaje kako se u blizini nalazi lovačka čeka gdje su pronašli ostatak stada.

- Zvali smo policiju, došli su nakon nekih pet sati i nisu bili ni nešto zainteresirani za taj događaj. Rekli su Jozi da mora sam izvadit ovcu, platiti odvoz strvine, ali ipak smo dobili i upute i savjet kako da to napravimo sami jer je to jako skupo - kazala je za dalmacijadanas.hr.

Moje presveto stado: Svećenik Igor uzgaja jelene i ovce. 'Dio prodam, dio mijenjam za hranu'
Moje presveto stado: Svećenik Igor uzgaja jelene i ovce. 'Dio prodam, dio mijenjam za hranu'

Policija je potvrdila događaj te navela da su na pojilištu za divlje životinje pronađene uginule ovce.

-  Dana 19. listopada 2022. godine oko 11:27 sati Policijska postaja Omiš zaprimila je dojavu da je u blizini mjesta Zvečanje na predjelu Martića kukovi pored lovačke čeke na pojilištu za divlje životinje pronađena uginula ovca. Izlaskom na mjesto događaja policijski službenici su u bunaru na dubini oko cca 4 metra uočili lešinu ovce bez glave. O događaju je upoznat poljoprivredni inspektor i Veterinarska stanica u Omišu. U subotu smo dobili obavijest kako je životinja uklonjena iz bunara. Nadležna policijska postaje nema saznanja o bilo kakvom premlaćivanju stada ovaca - kazali su nam te dodali i kako su u kontaktu s Veterinarskom inspekcijom vezano uz mogućnost utvrđivanja vlasnika ovce te poduzimaju mjere i radnje iz nadležnosti policije.

Ovo je navodno već treći slučaj napada na isto stado. Prva dva puta su životinje prebijene, a sada je jednoj odrubljena i glava. U trećem napadu nepoznatog počinitelja na njegovo stado, Jozo Miljak ostao je bez čak tri ovce jer su dvije ovce u ovom napadu bile toliko bile prebijene da ih je morao uspavati.

- Ovo nije humano. Otkinuti glavu životinji i odnijeti tu glavu, isprebijati ih toliko da im nije bilo spasa? Osoba koja je to napravila poznaje ovo mjesto, teren i šumu. Ne znam što bih rekla. Kakav to monstrum mora biti da stalno vreba ovo stado? - pita se Antoneta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 6
U nedjelju se pomiče sat: Evo kad morate pomaknuti kazaljke
ZIMSKO RAČUNANJE VREMENA

U nedjelju se pomiče sat: Evo kad morate pomaknuti kazaljke

Praksa pomicanja kazaljki na ljetno i zimsko vrijeme uvedena je radi uštede električne energije u industriji, kako bi ljudi ljeti, kad sunce ranije izlazi, ustajali sat ranije i ranije počinjali s radom, koristeći prirodno svjetlo
Dva iranska vojnika poginula u eksplozijama u Teheranu. SAD podržao Izrael: Samoobrana...
ESKALACIJA SUKOBA

Dva iranska vojnika poginula u eksplozijama u Teheranu. SAD podržao Izrael: Samoobrana...

Izraelski udari su odgovor na napad Irana, koji je ranije ovog mjeseca lansirao gotovo 200 balističkih projektila na Izrael. Izrael je rekao da će uzvratiti udarac, ali nije precizirao kada ili koja bi mjesta mogao ciljati