Tijesto za pizzu ostaviti da se diže 3-4 sata? Uopće ne vidim razlog za toliko dizanje. Pola sata, 45 minuta maksimalno je dovoljno. Često kad žurim uopće ne ostavljam da se diže. I zašto se pećnica treba grijati sat vremena??? Mislim, treba joj 10-ak minuta da postigne temperaturu koju ste joj odredili (ovisno o modelu). Pa neće bit toplija ako je duže upaljena.Za izradu ove pizze treba odvojiti cijeli dan.
VOLBEAT
18.12.2020.
Odustani
Slažem se, totalne nebuloze, ne znam odakle im to. Točno, za tanju i hrskaviju pizzu tijesto nakon premješavanja rasporediti u loptice i staviti u frižider, ali
može i bez toga. Brzinsko tijesto može biti i s praškom za pecivo. Pećnici treba 10 min do max, a za hrskavo tijesto (dok se pećnica grije) - tijesto rasporediti na većoj tavi na suho i grilati ga na srednjoj temp 3-4 min (i svako malo ga pritiskati prstima jer se pomalo diže), onda na to staviti umak od rajčica i grilati sve dok se pećnica zagrije do max. Tek onda staviti ostale sastojke i kratko peći 3-4 min. Ispadne predobra, tanja i hrskava. I naravno, zadnje miješanje tijesta u oštrom brašnu, jer ono daje koricu.
Prikaži još ↓
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .