Na sljedećem roštilju poslužite svoje goste banana splitom s roštilja. Izuzetno je jednostavan za napraviti, a svima će biti zanimljiva verzija poznate ljetne slastice u kojoj svi uživaju
Ovo još niste jeli - ukusni i sočni banana split sa vrućeg roštilja
Sastojci:
- 40 g omekšanog maslaca
- 50 g smeđeg šećera
- 1/2 čajne žličice ekstrakta vanilije
- 6 malih zrelih neoguljenih banana
- sjeckani pekan orasi, voće, sladoled, šlag ili jogurt, za posluživanje
Priprema:
1. Pomiješajte maslac, šećer i ekstrakt vanilije. Unutarnju krivulju svake banane razdvojite nožem, pazeći da ne zarežete do kraja. U svaki komadić rasporedite žlicu mješavine maslaca, a zatim stavite banane, razdvojenom stranom prema gore, na pojedinačne listove folije – trebaju biti dovoljno veliki da u potpunosti oblože banane. Rubove folije stisnite kako biste zapečatili slatke paketiće. Mogu se pripremiti dan prije - samo dok ne budete spremni za roštiljanje ih držite u hladnjaku.
2. Pripremite roštilj i pričekajte dok tanki sloj ugljena ne posivi. Paketiće s bananama poslažite na roštilj i pecite 15 minuta, tijekom čega je potrebno jednom okrenuti banane piše BBC Good Food.
3. Pažljivo odmotajte banane kako ne bi iscurio umak. Prebacite na tanjure, zatim posipajte s pekanima i po želji dodajte neki slatki umak. Poslužite uz kuglicu sladoleda, šlag ili jogurt.