jel jeo neko ovaj avokado? ne znam jesam li kupila kakv los komad ali nesto odvratnije u svojem zivotu nisam okusila :(
Tanenko
20.1.2019.
Odustani
Pa ako je bio prezreo onda je odvratan. Inače meni osobno ima dobar okus, može se i na kruh namazati.
Prezelen isto nije dobar, mora biti onako u sredini, mekan
, a da nije počeo trunut.
Prikaži još ↓
Dk
Deaktivirani korisnik
20.1.2019.
Odustani
a moguce da nije bio dobar komad, ne kuzim se u to voce, ali okus je bio bljutav, ni sladak ni kisel, i nekako kao da je masan, zagrizla prozvakala i pljunula :
D dala papigama da probaju a nisu ni one htjele
Prikaži još ↓
Dk
Deaktivirani korisnik
20.1.2019.
Odustani
Mora biti zreo narezes na komadice i malo posolis (da!) i kap-2 limuna, fino je. Inace da neutralnog je okusa potpuno i da jako je mastan- zato i je dobar kad s
e treba zadititi za razliku od ostalog slatkog voca
Prikaži još ↓
Deaktivirani korisnik
20.1.2019.
Odustani
mora biti jako zreo, mekan da bi bio dobar za jelo, znači kupiš ga onako dok je tvrd i staviš na tamno mjesto koji dan, ako je na dodir mek, to je to, zna dobit
i i koju tamniju točkicu ali tada je već prezreo...oguliš ga, kora se često i sama skida kada je zreo, ubaciš u mikser, dodaš luk, korijandar,limunov ili limetin sok, papar, malo soli, maslinovo ulje i malo maslaca i smiksaš..možeš samo papar i sol i maslinovo..isto super..na tostirani kruh se maže, a u prvoj verziji kao umak za nachose jer je to recept za quacamole..jedem ga preko 20 godina tako..taj umak kada napraviš, e u njega je dobro staviti onu njegovu košticu veliku i pokriti tanjurićem ili poklopcem ako ostane viška jer oksidira brzo, a koštica pomogne da do toga ne dođe.
Prikaži još ↓
Dk
Deaktivirani korisnik
20.1.2019.
Odustani
Najjednostavnije: izmiksaš ili naribaš na trenicu oguljen avokado, posoliš i na kruh. A košticu lijepo oprati od ostataka ploda, ukoso nabosti na 3 čačkalice, u
roniti tako nabodenu košticu u prozirnu dublju čašu/teglu vode. Nakon nekoliko mjeseci, pri čemu bar jednom tjedno treba promijeniti vodu, oguliti će se i otpasti smeđa kora, koštica će napuknuti i evo nam prvog izbojka buduće sadnice. Samo strpljenja. I ne vole biti same, što više avokada to bolje. :)
Prikaži još ↓
Dk
Deaktivirani korisnik
20.1.2019.
Odustani
a dobro kad vi tako kazete, probat cu , hvala na receptima :)
Dk
Deaktivirani korisnik
20.1.2019.
Odustani
@Osijek- o bas ti hvala za ovo s kosticom- ali kako cackalicom uspijes probiti? Nisam probala doduse ali cini se bas tvrda jako, neki trik ili nesto? Treba cije
la kostica biti pod vodom ili dio vani? Hvala unaprijed sto ces prosiriti znanje 😊
Prikaži još ↓
Dk
Deaktivirani korisnik
20.1.2019.
Odustani
Tiha kućanica@ nije tvrda. Ukosiš čačkalicu, ubodeš na gornjoj trećini koštice i ostaviš tako da je onaj slobodni vrh čačkalice okrenut prema gore. Tako i slije
deće dvije na otprilike pravilnim razmacima, tako kad staviš košticu u vodu voda treba biti malo ispod mjesta gdje su ubodene čačkalice (da ne istrunu u vodi). Imate na različitim stranicama uzgoj avokada s fotografijama. Samo treba biti strpljiv, doista mjesecima čekati. Molim, i drugi put:)
Prikaži još ↓
Dk
Deaktivirani korisnik
20.1.2019.
Odustani
@Osijek, pa mogla sam imati plantazu koliko dugo ga jedem a nikad se nisam sjetila traziti sto s kosticom 😔, tupsa! Hvala ti puno, potrazit cu 👍(eto zasto je do
bro pricati s normalnim ljudima :))
Prikaži još ↓
Dk
Deaktivirani korisnik
21.1.2019.
Odustani
Molim, zaboravih spomenuti da se deblji kraj sjemenke stavlja u vodu. I puno vode, sunca i strpljenja. Sretno s budućom plantažom! :)
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .