Obavijesti

Lifestyle

Komentari 56

Ovakvu pizzu nikada niste jeli: Podloga nije tijesto već pomfrit

Ovakvu pizzu nikada niste jeli: Podloga nije tijesto već pomfrit

Želite li obitelj i goste ugodno iznenaditi nečime što još nisu kušali, a znate da obožavaju i pizzu i pomfrit, napravite im ovu deliciju. Bit će oduševljeni kombinacijom okusa

Recept za ovu jedinstvenu pizzu objavio je portal Tastemade.

Sastojci:

  • 1 kg krumpira za pomfrit (za pećnicu)
  • 100 g parmezana
  • 300 g ribane mozzarelle
  • 300 g Provolone sira (talijanski sir, ima ga u našim trgovinama)
  • 1 mala limenka umaka od rajčice
  • šaka neke pikantne kobasice (tanko narezane na kolutove)
  • 1 žličica origana
  • sol i papar

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva pa stavite krumpiriće u protvan i pecite 15 minuta. 

Potom odvojite 200 g krumpirića, a ostatak posložite u okruglu posudu kako je pokazano u videu. Utisnite čašom pa na to stavite smjesu parmezana i origana. Pecite 20 minuta.

Talijanski chef otkrio kako se pizza jede: To je pravilan način
Talijanski chef otkrio kako se pizza jede: To je pravilan način

Izvadite iz pećnice pa stavite Provolone sir. Premažite ga umakom od rajčice pa poslažite 100 g mozzarelle. Na to stavite ostatak krumpirića pa opet slojeve - Provolone sir, rajčica, mozzarella (ovaj put 200 g). Na vrh pizze poslažite kobasicu.

Pecite pola sata na 190 stupnjeva dok ne dobije lijepu smećkastu boju. Izvadite, ostavite 5 minuta i poslužite.

Dobar tek!

Pogledajte kako je napraviti u videu:

Chip Pizza

Reason #394 that oven chips are the food of the Gods. Get the recipe 👉 https://bit.ly/2KYMIzX

Objavljuje Tastemade UK u Ponedjeljak, 9. srpnja 2018.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 56