Obavijesti

Sport

Komentari 8

Ovako je Jakirović baš protiv Ponikvi pisao povijest našeg nogometa: To nitko nije uspio!

Ovako je Jakirović baš protiv Ponikvi pisao povijest našeg nogometa: To nitko nije uspio!
4

Trener je bio Dražen Biškup. Bio je jako nervozan. Zapalio je cigaretu. Rekao sam mu: Ajmo u pivo, skidam dva! Na kraju sam obranio čak i jedan više, a on mi je rekao da sam zbog tog izgubio okladu, ha-ha

VIDEO

Dečkima sam prije utakmice rekao kako bih želio da naš golman dobije crveni karton pa da stanem na gol, rekao nam je prije 13 godina tada 34-godišnji Sergej Jakirović.

Pokretanje videa...

Jakirovićeva reakcija na ždrijeb Konferencijske lige 02:11

Bilo je to u ožujku 2010. Jedna neatraktivna utakmica ušla je u povijest hrvatskog nogometa. I stoji tamo do danas.

Jakirović: Na početku karijere bio sam golman

U osmini finala Kupa ZNS-a Lučko je pobijedilo Ponikve 6-5 nakon jedanaesteraca, a nikad prije ni poslije jedan igrač nije obranio tri penala! Jakirović je stao među vratnice i to uspio baš protiv suparnika koji mu u srijedu stoji na putu do osmine finala Hrvatskog nogometnog kupa.

Susret Dinama i Sparte Prag u play-offu UEFA Europske lige

- Nakon što je naš golman dobio crveni, shvatio sam da smo obavili sve izmjene. Uzeo sam rukavice i stao na gol. Odmah sam obranio slobodnjak i osigurao svojoj momčadi penale - sjeća se Jakirović pa priča dalje:

- Mislim da su me igrači Ponikvi podcijenili. Zabili su mi prvi penal i vjerovali da će nas lako pobijediti. Nisu znali da sam na početku karijere bio golman a ne veznjak.

Da nisam obranio, tata me ne bi pustio kući!

Otac Dinamova trenera Enver bio je legendarni golman Neretve iz Metkovića i Veleža, a branio je i za Mostarske kiše, ponajbolju malonogometnu momčad u Jugoslaviji osamdesetih godina.

- Da nisam obranio penale, otac me ne bi pustio kući u Metkoviću! Ovako može biti ponosan - našalio se tada Jakirović.

I kad je postao Dinamov trener, sjetio se te utakmice:

- Trener je bio Dražen Biškup. Bio je jako nervozan. Zapalio je cigaretu. Rekao sam mu: Ajmo u pivo, skidam dva! Na kraju sam obranio čak i jedan više, a on mi je rekao da sam zbog tog izgubio okladu, ha-ha.

Obranio sam skok-šut Goranu Jerkoviću

Jakirović se isprofilirao u sjajnog veznog igrača, a malo je poznato da ima iskustva i među vratnicama. U djetinjstvu bio nogometni, ali i rukometni golman.

- Po školama vas 'lovaju', igrate A protiv B smjene. Sjećam se da sam Goranu Jerkoviću, kasnije seniorskom rukometnom reprezentativcu, na školskoj utakmici lepezom obranio skok šut. Zvali su me u RK Metković, ali već sam tad trenirao nogomet. I danas sam dobar s Davorom Dominikovićem, on mi je kao brat - rekao je Jakirović.

Utakmicom protiv Ponikvi 2010. ušao je u povijest hrvatskog nogometa, u srijedu od 15.30 sati u Gajnicama opet će na Ponikve, ovaj put kao trener Dinama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 8

VIDEO

Kladionice imaju jasnog favorita za novog trenera Dinama: Evo tko vodi u utrci za 'vruću' klupu
NEKA POZNATA IMENA

Kladionice imaju jasnog favorita za novog trenera Dinama: Evo tko vodi u utrci za 'vruću' klupu

Favorit kadionice je već vodio Dinamo u 100 utakmica, a pod njegovim vodstvom klub je postigao zapažene uspjehe u Europi. Sljedeći na listi je Željko Sopić

Dječak (15) se bori za život. U pomoć je uskočio Marko Livaja
VELIKO SRCE

Dječak (15) se bori za život. U pomoć je uskočio Marko Livaja

Dječak Filip Lemo (15) boluje od aplastične anemije koja se liječi presađivanjem koštane srži ili matičnih stanica. Vodi najvažniju bitku u životu i hitno mu je potrebna pomoć